zondag 24 februari 2019

Badr H(Arie)

Arie is helemaal in zijn element. Arie is onze valse haan, voor degene die dát verhaal gemist had.



Hij is multifunctioneel, want hij zorgt voor zijn hennetjes, voor nageslacht en zoekt wurmen en als ie er eentje gevonden heeft roept ie zijn hennen voor het lekkere hapje. Hij let erop dat ze niet te veel uit elkaar lopen, dus af en toe neemt ie een spurt wanneer er weer eentje een beetje afgedwaald is. Allemaal heel aandoenlijk. Maar schijn bedriegt. Hij valt verder ook iedereen aan die op ons erf komt. Best begrijpelijk natuurlijk, maar hij valt ook Janos aan. Dat was minder. Dus bedachten we dat het wel leuk zou zijn om er wat Brahma-kipjes bij te zoeken, zodat Arie wat meer te doen heeft. En een beetje ‘vers bloed’ in het hok leek ons ook geen kwaad kunnen.

We zochten op internet alles af maar het was óf ver weg óf heel duur. En er is hier weinig aanbod in dit soort en we willen graag dit soort kip.

Al naar twee markten geweest, maar ook niks. En toen kreeg ik een tip van Een Nederhongaarse, waar ik heeeel blij mee was. Iemand op facebook bood ze aan, niet duur en anderhalf uur rijden. 

Ik een berichtje gestuurd en ja, contact, hiep,hiep hoera voor facebook.

Gisteren was het zover. We kwamen bij de Hongaren die de kippen te koop hadden aan en ze hadden er een flink aantal lopen. 16 hennen en een haan, Jozef, uitgezocht. Altijd weer een feest om ze te vangen en in de auto te krijgen. Maar het is gelukt.

Thuisgekomen lieten we ze in het binnenhok vrij, benieuwd hoe de andere kippen erop gingen reageren. Het ging vrij soepel, ook de nieuwe haan liep nieuwsgierig naar buiten.

Arie kwam eraan gesneld en ging meteen de confrontatie aan. Dat is niet erg, er is een pikorde in de groep en die moet even bijgesteld worden. Ben benieuwd wie er de baas gaat worden, Arie of Jozef...... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten