zaterdag 8 december 2018

Lijken in de kast

We werden de afgelopen zomer geplaagd door hoornaars. Dat zijn enorme wespen die hier vrij veel voorkomen. Ik heb trouwens uit de krant vernomen dat ze bezig zijn met een enorme emigratie richting Nederland. Dit even terzijde.


We hadden ze steeds in de slaapkamer, ondanks de horren.
Nou hebben we in de slaapkamer een kast met een luik naar de zolder. Dat luik was open blijven staan, wat de reden daarvan was weet ik eigenlijk nog steeds niet, maar wat we op een gegeven moment doorkregen was dat de hoornaars van zolder, via het luik door de deur kwamen. Vermoedelijk dus een nest op zolder. 
Iedere keer als de kastdeur openging kwamen er een paar uit en ook kwamen ze door een kier ( oude huizen hebben dan ineens enorm veel kieren) op het licht af. Dus iedere morgen werden we door een soort van natuurlijke wekker in de vorm van oorverdovend gezoem gewekt. 
Maar we durfden niet de deur open te doen, het leek ons een veiliger idee om die dicht te laten. Op internet was te lezen dat je zo’n nest beter met rust kon laten. 
Nog steeds, iedere keer als het een beetje zonnig was, dan kwam er weer zo’n megawesp tevoorschijn.
Maar nu, nu het snachts -11 was geweest durfden we eens een kijkje te gaan nemen.
De deur ging open en er lagen zeker honderd hoornaar-lijkjes  in de kast op de vloer. Die hadden duidelijk hun weg naar onze slaapkamer niet tijdig gevonden. Normaal gesproken ben ik een grote dierenvriend, maar deze lijken kon ik met droge ogen opvegen.  

Toen namen we een kijkje op zolder. En wat we toen zagen.....werkelijk ongelooflijk dat die beestjes zo’n prachtig bouwwerk in elkaar kunnen knutselen. Toch dan weer een soort van bewondering voor de zoemende monsters die ons uit onze slaap hielden.
Maar we gaan m toch verwijderen en het luik gaat in het vervolg toch echt dicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten