donderdag 27 december 2018

2018-2019

Einde van het jaar alweer, altijd een terugkijk-momentje.


Kerst is alweer achter de rug. Heerlijke kerstavond gehad met onze Nederlands-Hongaarse vrienden en lekker kersterige witlof gegeten en  gebingewatched (geen idee hoe je het schrijft), we hebben ons door vijf seizoenen ‘Breaking Bad’ geworsteld, heerlijke serie en nu het afgelopen is lopen we een beetje met onze ziel onder de arm, dus als iemand nog goeie Netflix tips heeft?


Wat heeft het afgelopen jaar gebracht? We hebben veel geklust en ons huisje is steeds meer zoals wij het graag willen. Maar alweer druk aan het plannen voor de klussen van volgend jaar. 
Maar alles zit in de verf, hek, kozijnen en deuren, de luiken die ik zo graag wilde kwamen er, de garage is een begin mee gemaakt, de slaapkamer en de woonkamer zijn aangepakt, allemaal dingen die hoog op onze lijstjes stonden.
Daar kan ik echt gelukkig van worden.

Maar ook werden we met onze neuzen op de feiten gedrukt. Zoals hoe belangrijk gezondheid is. 
Want de broer van Janos kreeg een ernstig ongeluk en dan besef je ineens hoe betrekkelijk het leven is.

Maar ook verschillende mensen om ons heen die gepakt werden door de gevreesde kankerziekte. Ik haat dat woord maar voor deze ziekte is geen andere omschrijving. 
Het leek wel of er geen einde aan kwam, het lijstje werd steeds langer. Het is gewoon beangstigend.

Gelukkig gebeurden er ook hele leuke dingen.
De aanstaande schoonouders van onze zoon kwamen hier in Hongarije logeren en kennismaken met Janos, want ik had ze al ontmoet. En dat was heel erg leuk.
En het hoogtepunt van het jaar was natuurlijk de bruiloft. Zeer van genoten, heel bijzonder om mee te mogen maken.

Dus een jaar met ups en downs, zoals meestal natuurlijk want dat hoort bij het leven, maar het was wel in extremen dit jaar. 

Ik wil iedereen dus een gelukkig, maar vooral gezond 2019 wensen en veel sterkte voor degenen die iemand verloren zijn en heel, heel veel beterschap en kracht voor degenen die hun strijd strijden tegen hun ziekte en wij zijn in gedachten natuurlijk bij hen en duimen onze duimen bont en blauw.


Op een gezond en gelukkig nieuwjaar! Proost!

1 opmerking:

  1. Een goed en gezond 2019 toegewenst daar in Hongarije. Blijf genieten van het leven.

    BeantwoordenVerwijderen