zaterdag 21 november 2015

Een deur verder

Vijfenhalf jaar geleden werden we verliefd op Hongarije en ons huisje, wat een vakantiehuis moest worden. We gingen een week, twee weken, een keer een maand en het werd het steeds moeilijker om terug naar Nederland te gaan. We besloten drie maanden te gaan, om te kijken of we het dan nog net zo leuk vonden, ik had immers altijd vreselijke heimwee en wilde nooit langer dan acht dagen op vakantie, dus het was best bijzonder dat ik daar nu helemaal geen last van had. De drie maanden bevielen heel erg goed, totaal geen last van heimwee, wat ik miste was natuurlijk mijn familie en in het bijzonder mijn jongetjes. Maar de jongetjes vierden feest als wij er niet waren en leken er ook totaal geen moeite mee te hebben.

We besloten gewoon de sprong te wagen, voor onbestemde tijd vertrokken we in januari 2012 naar ons knusse huisje, met veel minder luxe maar veel meer vrijheid en ruimte om het huis.
Bijna vier jaar later is het nu, ik zit om 3 uur al in de kamer, wat zelfs voor mijn doen erg vroeg is en ik kan niet slapen. We gaan verhuizen. 
Het huis naast ons, wat onze oudste zoon gekocht heeft gaat ons nieuwe huis worden. Iets ruimer, mooier, meer geschikt voor permanente bewoning.
Al veel losse spulletjes heb ik erheen gebracht en iedere keer als er dingen van de muur gehaald werden en in het andere huis opgehangen werden, werd het andere huis iets meer ons huis en dit iets minder. Als je praat hoor je de holle klanken, gek dat dat zo snel al gebeurd, de meubels staan er allemaal nog, want voor het zware werk krijgen we vandaag hulp. De koelkast is ondooid, het is een ongezellige troep hier en dat helpt om het af te sluiten. Want ik heb hier met zoveel plezier gewoond. Het wordt nu een werkruimte voor jan en een logeerruimte voor onze familie.
Het wordt een spannende dag, want we gaan een deurtje verder van nummer 38 naar nummer 40. Heb er zin in!


2 opmerkingen:

  1. Heel veel plezier en geluk in jullie nieuwe woning

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel geluk en plezier in jullie nieuwe woning, Dat we nog heel lang van jullie leuke blog mogen genieten.
    Dat verlicht de winter voor ons in Nederland, en als we de blog lezen zitten we weer even in Hongarije. Succes met de woning.!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen