maandag 21 april 2014

Het ultieme paasgevoel.

We hadden eitjes in de broedmachine gelegd.
 Tegelijkertijd besloot Kaasje, onze huiskip die we ook ooit als ei uit Nederland uitbroedden, om haar moederlijke gevoelens te uiten en te gaan zitten broeden. 
Het is een schatje, ons Kaasje, maar niet de slimste. Iedere keer zat ze weer op een ander ei en liet het ei waar ze de dag ervoor op zat, afkoelen. Dat ging nooit wat worden, zo stelden wij vast, dus Kaasje kon geen mama worden. 

Toen het eerste kuiken uit het ei kwam in de machine, bedachten we dat we eens gingen proberen of Kaasje dan misschien wel een goede pléégmoeder zou zijn. Was een win-win situatie, wij hoefden de rode lamp niet te laten branden en Kaasje kon haar rammelende eierstokken tevreden stellen.

Het was spannend of ze het kuuk zou accepteren, we bleven er een poosje bijstaan. Kaasje was helemaal blij. Luid kloekend spreidde ze haar vleugels en het kuukje schoof eronder, lekker warm bij pleegmama.

Nu heeft Kaasje 7 kuikentjes onder haar vleugels en ze is helemaal in haar element.
En wij...wij hebben het ultieme paasgevoel.
Vrolijk pasen!

3 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een mooi paasgevoel. Ik hoop dat ze allemaal tot sterke kippen en hanen zullen uitgroeien. Bedankt voor het delen van dit verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Glad påsk, vrolijk pasen uit Zweden,
  groeten, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat lief zo ksn ze toch haar moeder liefde kwijt

  BeantwoordenVerwijderen