We hebben al vaker een wild zwijn geslacht, altijd met behulp van Hongaren.
Deze keer hebben we het voor het eerst alleen gedaan. Dat wil zeggen, Jan snijdt en ik assisteer, wat ook heus belangrijk is, want ik snij alles klein en doe alles geordend in een zakje met naam erop, in de vriezer. Daarna maak ik nog eens een schema op mijn ipadje, want als je drie gevulde vriezers hebt staan is het overzicht al snel weg.
Het was een hele klus, maar nu hebben we er ook veel plezier van.
|
het slachtoffer |
|
de slager |
|
jasje uit |
|
mooie haas |
|
spareribjes |
We zetten de bbq vast aan......
En nu de volgende ook zelf schieten? :-)
BeantwoordenVerwijderennee,zo ver gaan we niet.ook een kip zelf zijn nek omdraaien,dat zien we allebei echt niet zitten.
VerwijderenNou dat ziet er profesioneel uit. Jan heeft goed gekeken hoe het moest. Compliment hoor. Wat zal dat weer lekker ruiken en smaken . Eet je ook wel ander vlees????
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel goed uit, knap dat jullie het al zonder hulp hebben gedaan! Zal heerlijk smaken. Vooral die ribs....
BeantwoordenVerwijderenHeb je ook gehakt en worst gemaakt????
BeantwoordenVerwijderennee truus,we vinden het eigenlijk zonde,het vlees is zo lekker zo.
VerwijderenHet klinkt wellicht een beetje gek, maar wat een prachtige en overzichtelijke foto-reportagen. Van stap tot stap zichtbaar hoe het moet......
BeantwoordenVerwijderenDat moet een wel heel smakelijke haas zijn.
In Frankrijk koop je soms everzwijn-rookvlees....gezouten enzo.....lijkt me ook heeeeeeeerlijk ;-)
Dag,
Madelief.