vrijdag 17 mei 2013

Dierenleed

Al vanaf maart zaten we erop te wachten...de dierenarts.
Ieder jaar komt de dierenarts in maart een rondje doen in het dorp. De jaarlijkse verplichte rabiës enting, tegen hondsdolheid wordt dan gegeven. Dit jaar was voor het eerst ook de verplichte chip onderdeel.
Vanaf 1 januari dit jaar was dat verplicht. Ik denk een goede zaak hier, want nu denken de mensen beter na of ze wel een hond kunnen betalen. Vaak zie je dat honden aangeschaft worden omdat ze gratis zijn en een Hongaar denkt niet ver vooruit, dus misschien wordt er over het voer wel nagedacht, maar eventuele dokterskosten als het beestje ziek wordt, dat is een ver-van-hun-bed-show.
Maar nu moeten ze meteen dokken voor de chip, dus dan is het wel een overweging waard om even te rekenen.

Maar in maart lag er een meter sneeuw en kon de dierenarts zijn ronde niet maken.
Het werd uitgesteld naar april.
In april moesten we halsoverkop naar Nederland, ivm het overlijden van mijn schoonvader, de honden moesten mee en toen we in de auto zagen en aan de andere kant van de grens de controles zagen, bedacht ik me pas dat ik vier niet ingeënte honden en chiploos ook nog, achterin de auto had zitten. Een beetje nerveus werd ik daar wel van.

Gelukkig werden we ook op de terugweg niet aangehouden en natuurlijk was de dierenarts precies in die week dat wij in Nederland waren, in het dorp geweest.

Nog steeds geen entingen en geen chip dus.

Maar hoera! Gisteravond kwam hij langs en waren we eindelijk aan de beurt.
Eerst mocht Pepsi. Keurige chip, entinkje tegen hondsdolheid, ze bleef heel lief zitten,niks aan het handje.

Daarna Pien. Pien had de dag ervoor ook nog even geprobeerd of ze de baas kon spelen over Pepsi en dat was jammerlijk mislukt, dus had ze een enorme bijtwond in haar nek, maar het zag er goed uit dus ze kreeg wel een preventieve antibiotica-shot plus de chip en de enting. Ze bleef mooi stil zitten,dat was nummer twee.

Amstel kreeg ook een chip en een enting en toen was Buckler aan de beurt.Buckler piept al als hij dènkt dat iemand tegen hem aan gaat lopen. Als er een grasspriet tegen zijn neus komt of als er een vlieg op hem gaat zitten. Dat wisten we al.
Maar sjongejonge, wat ging hij tekeer zeg, alsof hij afgemaakt werd, het was werkelijk om je dood te schamen. Waar de andere drie geen kik gaven, schreeuwde hij of ie vermoordt werd.Maar goed, we hebben nu vier legale honden, dat geeft toch een goed gevoel en Buck....die is nu wel weer over de schrik heen......

3 opmerkingen:

 1. Zielig voor Buck! Hij heeft natuurlijk eerst naar 3 hondjes moeten zitten kijken en toen raakte hij in paniek.....
  Gelukkig nu alles weer goed, inclusief bijtwond!
  En 4 legale hondjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had je Buck niet voorbereid en even ernstig onder 4 ogen met hem gesproken. Over wat hem te wachten stond . Ha ha. Wat een verschil he die 4. Ik vind trouwens die foto met dat kipkuiken goed. Nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig, die zijn klaar!
  Ik heb zelfs mijn ezel gechipt ;)

  BeantwoordenVerwijderen