vrijdag 12 april 2013

Zomercoupe

Als het weer omslaat krijgen we de kriebels. Jassen worden gewassen en opgeruimd. Sneeuwlaarzen verstopt helemaal achterin de kast, die willen tot december niet meer zien!
De vesten hangen nu aan de kapstok voor het grijpen, tenslotte heb je die nog wel eens nodig.
En natuurlijk moet Amstel zijn zomercoupe krijgen. Das het ware begin van de lente, de aankondiging van de zomer die eraan komt.
Niet omdat we dat leuk vinden, hij ziet er jonger en grappiger uit met lange haren, maar op de eerste plaats is het veel te warm en op de tweede plaats blijft alle rotzooi van buiten erin hangen, om dan binnen weer overal en nergens los te laten en rond te zwerven. En op de derde plaats de teken. Laatst vond mijn visite een teek, die we meteen met moeite verwijderd hebben (lastig met lange haren) en toen de viste weg was vond ik er nog eentje. Verborgen tussen de kruinen en de lange blonde lokken.

Mooi weer, dus de tondeuse komt voor de dag. Ik zie er altijd erg tegenop, het is een vervelende klus, voor mij, maar ook voor Amstel. Maar hij blijft braaf liggen, alsof hij weet dat het voor een goed doel is.


Pepsi komt natuurlijk even helpen.En dan is het gepiept, Amstel kan er weer even tegen....nou ik nog ;-).


5 opmerkingen:

 1. Wat is hij mooi geworden!!!! Ik vind dat korte juist zo leuk en jong. Hoe doe je de pootjes? En wat voor apparaat heb jij? We hebben zo'n ding voor Daksi gekocht, maar hij doet het niet, komt niet door de haartjes heen, niet sterk genoeg denken we.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet de mijne ook kortwieken.
  Hier is de lente ook begonnen!
  Szép idö!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Szép. Lekker hoor van de zomer. En ook makkelijker in onderhoud. ha ha. Maar ik vind het wel jammer van dat hippe kuifje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet ie er weer top uit!! Hij zal het zéker goed doen bij de meisjes met zo'n mooie coupe solei!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha wat een lieverd! ik vind hem zo veel schattiger :-) Wel makkelijk dat Pespi nooit geknipt hoeft te worden ... En die andere teckels hebben die ook kort haar? Gebruik je voor Jan dezelfde tondeuse als voor de honden :-P

  BeantwoordenVerwijderen