zaterdag 13 april 2013

Hoezo niet op de vensterbank?

In de winter is het gezellig binnen, houtkachel aan, pannetje boerenkool erop of pörkölt, we wisselen de Hongaarse culinaire hoogstandjes af met de Hollandse, kussentjes op de vensterbank zodat je lekker in de zon kunt zitten kijken naar de sneeuw van een meter hoog en de vogeltjes die dankbaar op het vogelzaad en de vetbolletjes afkomen. Ook de honden liggen graag voor het raam dan, geen probleem. Oké, de ramen zien er niet uit, want al die snottebellen op verschillende hoogtes,maakt dat je nauwelijks meer naar buiten kunt kijken af en toe en ik ben niet zo huishoudelijk aangelegd, dus zeker de ramen zijn niet altijd even fris.
Eigenlijk zien ze er nog beroerder uit dan toen de kinderen klein waren. Die kon je nog wijsmaken op een gegeven moment dat je níet met je vette handen steeds aan de ramen moest zitten. Maar die kinderen die lúisterden tenminste af en toe nog eens. Teckels is een lastiger verhaal, die hebben standaard een kilo bananen in hun oren. Een Vizsla is nóg erger.

Om te voorkomen dat ze nu weer op de vensterbank gaan liggen, tenslotte kunnen we heerlijk buiten in de zon zitten/liggen, had ik maar weer eens plantjes voor het raam gezet.
Zodat ze er niet meer bij konden liggen. Bij Teckels helpt dat wel. Bij Vizsla's helaas niet.....

even aan de kant jullie

zo lig ik ook prima

kijk, het vrouwtje begrijpt me tenminste.....zucht....gaap....

4 opmerkingen:

  1. Goed gedaan Pepsi, het duurt even maar daarna heb je de vrouw en de baas volledig opgevoed....
    Heerlijk achter glas in de warme zon, goed voor de bonkjes.
    Je kunt de hele zomer nog naar buiten.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och zonde van die mooie plantjes hihi. Jullie hebben wel een stel verwende honden hoor. Krijgen ze altijd hun zin.???? En Pepsi is slim die weet het al ha ha. En achter dat glas is toch nog lekkerder dan buiten op een koude ondergrond. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen