woensdag 2 januari 2013

2013

En dan is het zomaar weer 2013. Wat gaat de tijd toch snel. Leuke afsluiting gehad van het oude jaar, buiten twee middagen oliebollen gebakken in de zon, in ons t-shirt, het was gewoon zaaalig weer, had wel niks met december te maken,het leek eerder voorjaar,maar dat mocht de pret niet drukken. Veel dorpsbewoners kwamen langs om een oliebol of appelflap te proeven en (uiteraard) een borrel te drinken.Was echt heel erg gezellig.
Onze Nederlandse buurtjes kwamen ook nog even langs en zo sloten we om 19 uur het oude jaar af en zijn we moe,maar voldaan naar bed gegaan. Ja, jullie lezen het goed, we zijn heerlijk gaan slapen, om om middernacht gewekt te worden van het mooie siervuurwerk wat we zo, liggend vanuit ons bed konden aanschouwen en wat maar liefst 10 volle minuten duurde,precies lang genoeg in mijn opinie.
Toen nog even tv gekeken, dat hoort er nou eenmaal bij en weer lekker doorgeslapen.Op nieuwjaarsdag lekker rustig, visite gehad van Lizzy en haar baasjes,zodat Pepsi weer heerlijk kon spelen.

Jan had de spareribs van ons eigen varken in de oven gebraden, met een heerlijke honing/peper-marinade en dat was smullen.We weten dat pepsi overal bijkan, dus om af te koelen moest het allemaal even apart gezet worden en ineens hoorden we geluiden uit de keuken waarbij onze alarmbellen af en voelsprieten uit gingen. Soms hoor je een geluid en dan weet je dat het niet klopt. Maar Pepsi lag gewoon naast ons...toch maar even kijken.
En daar waren we even vergeten dat we ook nog teckels hadden en dat die ook heus niet dom zijn, ook al zijn ze niet zo groot.

Ze zat er overigens niet van te eten, maar ze was het gewoon aan het bewaken, voor het geval Pepsi het zou willen jatten.....dat hebben we toch maar mooi voor elkaar!

Iedereen veel geluk en gezondheid in 2013 van Jan en Linda en de veestapel!

4 opmerkingen:

 1. Jullie ook een heel gelukkig en gezond nieuwjaar!! X Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt geweldig die teckel bewaking! Jullie kunnen wel een klein restootje beginnen.....brood, gebak, pizza en spare ribs....ziet er heerlijk uit. Of een klein loketje bouwen voor de afhaal???? Veel groeten, Katinka

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha die teckel, wat een super hond! wat zou ze toch graag een likje nemen.... wel goed hoor dat ze het niet gedaan heeft, althans dat moet je maar aannemen :-)
  jullie natuurlijk ook een heel goed 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben groot gelijk! Lekker doen wat je zelf wilt,toch? Als je vroeg op bed wilt....prima! Niets gemist,(geen vuurwerk in elk geval!!) Wat leuk dat ze dat bij jullie in het dorp wel doen,of waren het geen Hongaren die dat afstaken?
  enne...die spareribs......tsss...het water loopt me in de mond! Ziet er heerlijk uit!!
  Nou,jullie "zitten"inmiddels bijna een jaar in Hongarije.....dus wens ik jullie een te gek 2013 toe,vol liefde,goede gezondheid en veel familie bezoek uit Nederland!!!
  Dat het een mooi jaar mag worden!!!
  Ina

  BeantwoordenVerwijderen