zondag 2 december 2012

Nog meer hekken

Jan wordt er helemaal gek van, of er geen einde komt aan al de hekken die we geplaatst, verwijderd en verplaatst hebben. Ik heb een tip voor een ieder die zich verveelt: neem dieren. En als je je héél erg verveelt; neem schapen!
Schapen hebben namelijk de eigenschap om iedere keer weer iets nieuws te verzinnen, als je net denkt dat je een probleem opgelost hebt.
Ze hebben ook al overal gestaan. Eerst los in de stal, toen ze nog babyschaap waren. Later in een buitenhok, dat is afgebroken en opnieuw geplaatst, wandje ertussen en vanaf toen was het een gedeeld verblijf met de ganzen. Helaas, de tussenwand was niet hoog genoeg,want Beppie stond de volgende ochtend bij de ganzen in het hok.tussenwand verhoogd.
Uiteindelijk toch te koud/ te klein, dus verkassen naar de stal, waar de varkens ooit hun huisvesting hadden. ook geen succes, ze braken uit (schapen kunnen héél hoog springen) en stonden 's morgens onze dure en moeilijk aan te komen (vanwege de droogte van de zomer) hooivoorraad op te eten. Weer geruild met de kippen en nu staan ze eindelijk goed. tot ze weer iets nieuws verzinnen natuurlijk.

Ook moest er een stuk grond bijkomen, de schapen hadden te weinig gras afgelopen zomer en we hopen dat nu opgelost te hebben. Dus van de week een nieuw hek gezet, maar liefst 1575 m2 tuin erbij, dat moet toch wel voldoende zijn?


Iedere dag gaan we wandelen, naar het gras met de schapen zodat ze hun buikjes vol kunnen eten. het is een hele uittocht, de honden, de schapen, soms de ganzen en de kippen ook nog, ik weet zeker dat de Hongaren ons voor gek verklaren, die wandelen niet eens met hun hond, laat staan met een schaap. maar wij vinden het leuk en het is een mooie manier om de buikjes vol te krijgen. Dan bewaren we het hooi  voor de winter, als er sneeuw ligt....

mannen hard aan het werk

zo ziet het er van de achterkant uit


Wandelen:2 opmerkingen:

  1. Hartstikke leuk die uittocht! EN wat goed dat ze luisteren en niet wegrennen. Laat iedereen maar lekker denken, met dieren is niks gek genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geeft dat nou wat de Hongaren denken....ik denk dat jullie schapen en honden het geweldig vinden! Ik zou het wel weten als ik schaap was!! Fijne zondag!!

    BeantwoordenVerwijderen