woensdag 31 oktober 2012

Genieten

Zomaar ineens is het dan toch herfst geworden.
Was het de ene week 'smiddags nog boven de dertig graden in het zonnetje, de week erna lag er smorgens zomaar een laag sneeuw. Mijn mond viel open toen ik opstond en naar buiten keek. Eigenlijk duurde de zomer zo eindeloos lang, dat ik het idee kreeg dat we de winter ook gewoon over gingen slaan.
Maar nee, ook hier in Hongarije slaat koning winter toe. 's Nachts vriest het en ook overdag is het koud.
En we zijn goed voorbereid deze keer, want zo koud als we het de afgelopen winter hadden, dat hopen we niet meer mee te maken.

we hebben de slaapkamer verhuisd naar de kamer naast onze woonkamer, die is heel klein en dus gemakkelijk warm te stoken.
We hebben een behoorlijke voorraad hout ingeslagen, dus....als het goed is hoeven we het niet koud te hebben.

En het is anders, maar zeker niet minder leuk. De kachel lekker weer aan. De houtoven in de keuken aan, de kaarsjes en de olielamp, het geeft een gezellige sfeer in huis.
Lekker weer dingen bakken, de hele dag een pan zuurkool op de kachel, waardoor het in huis lekker huiselijk ruikt. Ik kan er enorm van genieten.

En buiten is het koud, maar gisteren volop zon en dan zijn we toch gewoon buiten. En daarna lekker warm worden bij de kachel.


12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke plek toch. Heb je naast het verzorgen van huis en haard ook tijd voor een ander soort tijdverdrijf? Lezen, schrijven, breien ;-) Zoiets?
  En mis je nou iets van Nederland? Behalve je kinderen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,ik schilder af en toe ,maar op dit moment zit ik veel te haken. Heerlijk. Ik mis alleen de kinderen eigenlijk,verder helemaal niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het is ineens herfst. Alles krijgt weer zo'n mooie herfstkleur en dan die ene ochtend met sneeuw.Prachtig he. In huis gezellig met kachel en kaarsjes. Het heeft ook weer wat. Maar ik zie dat je op klompen loopt. Heb je daar geen pijnlijke voeten in???? Ik kan dat echt niet. Mooie foto's echt een boerinnetje.Hoe is het eigenlijk met de varkens. Lekker dik???
  Groetjes uit nu nog Kisapáti

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, zit voor geen meter nee, die klompen,maar ze staan leuk op de foto,haha. Ik draag altijdvan die crocs, zien er niet uit,maar lopen heeeerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even in leren lopen,Linda,dan zul je zien dat je in boerenklompen geen koude voeten krijgt!! Heerlijk in de winter (moet er geen sneeuwliggen want dan loop je op hoge sneeuwklompen.Letterlijk!)

   Verwijderen
 5. De varkens zijn groot en dik en als ik in nederland ben worden ze geslacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus als je straks terug komt hangt jouw kast weer vol met heerlijke worst en het rookkot vol met ham. Wat zal dat heerlijk ruiken. En ik draag hier ook van die heerlijke afschuwelijke paarse crocs :-)
   ,,,

   Verwijderen
 6. In Nederland regent het in de winter. In Hongarije sneeuw. Ook is de gevoels temperatuur meestal een stuk beter dan in Nederland. Geniet van de winter. Voor je het weet is het weer zomer haha. Groetjes Pascal

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He lin, ziet er leuk uit. Je bent al een echte boerin aan het worden. Heerlijk als het sneeuwt, is beter dan regen. De kachel en kaarsjes aan en het is weer gezellig. Wanneer kom je naar Nederland, want dan mag je wel rekening houden met die vieze regen. Lees net dat het morgen 10 graden wordt en nat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke fotoreportage! Je hebt het echt prima voor elkaar dat de varkens precies in de tijd dat jij in Nederland bent worden geslacht :-) hoef je het niet mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweeeeldig die 3e foto!! Hoe je daar staat in die overall met die klompen, hahaha. een echte boerenwijf :-)Jan mag trots op je zijn! Ja en dat is echt een landklimaat, van de zomer zowat meteen over in de winter. Gelukkig liggen jullie nu lekker dichtbij je kacheltje deze winter...

  BeantwoordenVerwijderen