vrijdag 21 september 2012

Uitbreiding van de veestapel

De zomer duurt eindeloos hier. We hebben even 2 'mindere' dagen gehad, een dag en een nacht regen, maar gisteren weer heerlijk in de zon gezeten en de vooruitzichten zijn super; gewoon nog temperaturen tot 30 graden!!!De kippen hebben ook nog helemaal niet het idee dat de herfst in aantocht is, want tot onze stomme verbazing besloten twee kippen op eigen initiatief, de veestapel uit te breiden.  Eentje heeft het nest verlaten,maar de andere heeft 4 kuikens uit het ei gebroed.Gelukkig dat het dus niet koud is nog en nu maar hopen dat het goedkomt,het is natuurlijk geen voorjaar!

Verder zijn we druk geweest, we hebben in de woonkamer alle muren gewit en we hebben de slaapkamer verhuisd naar de kamer naast de woonkamer. Dat was een hele klus, want alles staat lekker vol. Maar het is heel knus geworden en straks in de winter makkelijk warm te stoken,want vorige winter hebben we het behoorlijk koud gehad.    

Jan heeft voor Pepsi een bedje naast mijn bed gemaakt, want de 'buitenhond' blijkt een binnenhond te zijn en ze heeft besloten dat het bij ons in bed gezelliger is als in de bench. Vanaf dag 1 ligt ze dus tussen ons in, maar gezien het formaat dat ze behoort te krijgen, lijkt het ons beter als ze een 'eigen' bed heeft, gezellig naast het vrouwtje.

links in de hoek het bed van pepsi

smorgens wakker worden door het zonnetje


ik weet het, we zijn slappelingen......

6 opmerkingen:

 1. Nee hoor helemaal niet! Is toch gezellig? Buiten is maar buiten en zo ver weg, als jij binnen bent, zijn de hondjes dat ook. En om elkaar warm te houden in de winter, op de bank onder een kleed met z'n allen! LEUK.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim van Jan om een extra bed te maken, hij denkt straks lig ik op de bank en de honden in bed ;-)
  Groetjes, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha,dat klopt wel een beetje hoor,marian;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met z'n zessen in dat bed. Heeft iedreen dan wel plek genoeg. ha ha. Sluipt Pepsi nu niet stiekem s, nachts in het grote bed.Ja het is maar net hoe je ze het aanleert.
  Maar de verhuizing van het bed is een goede zet. Beetje dichter bij de kachel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie gaan toch ook niet in de winter buiten in een tent liggen dus dat wil de hond ook niet.Zo is het veel gezelliger allemaal bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha ha idd slim van jan...................
  het is toch gezellig zo met z.n allen

  BeantwoordenVerwijderen