zondag 9 september 2012

Dorpsfeest

Er was sinds een paar jaar weer eens feest in het dorp.
Normaal is dat ieder jaar, maar wegens geldgebrek wegbezuinigd.We wisten eigenlijk niet wat we ervan moesten verwachten,maar gistermiddag was er een tractor optocht,zo werd ons verteld. Nieuwsgierig gingen we een kijkje nemen. Welgeteld één deelnemer was aanwezig, kinderen in klederdracht gingen erachteraan. Of dit nou de bedoeling was, of dat er zo weinig animo was, we weten het nog steeds niet.
Dit was de hele optocht,waarvoor mensen aan de kant gingen staan, we moesten er wel een beetje om gniffelen.
's middags kwamen de ouders van Jan, die hebben we van de trein afgehaald. Dat was ook een hele belevenis voor ze, vooral toen ze zagen in welke 'trein' ze tweeenhalf uur moesten vertoeven. nadenken over eerste of tweedeklas was ook niet aan de orde. Ze waren de enige passagiers (en nog gratis ook,want 65+ is gratis openbaarvervoer hier) en halverwege werd de trein stilgezet en ging de machinist even een sigaretje roken. toch heel anders als in Nederland met de NS!Na even iets gedronken te hebben, vertrokken we naar het feest in het dorp, dat was heel gezellig, drank, muziek en eten, daar kunnen wij Hoksbergers wel iets mee.
We kregen nog heel lief bonnen om gratis te eten en het was echt heerlijk.


kortom; dorpsfeest geslaagd!.

3 opmerkingen:

  1. dat ziet er zeker gezellig uit! en toch ben je weer vroeg uit de veren....heel veel plezier de komende week! wat vonden oma en opa van hun nieuwe kleinkind?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een belevenis de schoonouwelui zullen het zeker bij jullie naar het zin heb ben

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha wat een optocht zeg! Keileuk wel die kinderen in klederdracht. Veel plezier nog met jullie bezoek, maar dat gaat wel lukken met dit weer :-)

    BeantwoordenVerwijderen