zondag 8 juli 2012

Verrassingsbezoek

Gisterenmiddag waren we met het zwembad bezig. De trap schoongemaakt van binnen en toen weer fris terug in het water. de kanten schoongemaakt en toen met de waterstofzuiger de bodem.Geen straf met de hoge temperaturen die we de laatste weken hebben hier. Voor wie het gemist heeft op het nieuws: Hongarije heeft de twijfelachtige eer het op-één-na-warmste land te zijn, alleen in Bagdad is het warmer.
Ik weet het, we mogen niet klagen, maar als het niet heel snel gaat regenen houden we echt geen gras meer over. Alles gaat dood en we gieteren en wateren, maar er is niet tegenop te sproeien.

Ik was met kleren en al in het zwembad gegaan, je bent immers binnen tien minuten weer droog als je eruit komt, dus toen Jan riep dat ik uit het water moest komen omdat we bezoek hadden, bedacht ik me al dat ik er als een verzopen kat uit moest zien.
Druipend en nieuwsgierig liep ik de tuin in en tot mijn stomme verbazing stond daar een klant uit Nederland van me, met haar man die ik ook ken omdat hij er altijd gezellig bij was als ik haar behandelde.

Ze vertelden dat ze op de camping in Budapest stonden, in een tent en dat ze gezegd hadden; 'kom, we gaan Linda eens even opzoeken.'
Helemaal beduusd was ik, want het zijn mensen op pensioen gerechtigde leeftijd en ik vond het superleuk dat ze de moeite namen om dat hele eind (Budapest is toch bijna tweeënhalf uur hier vandaan) te rijden om ons boerderijtje te bezichtigen.

Heel gezellig op ons terras gezeten die middag en heerlijk bijgekletst.
'We komen volgend jaar weer kijken hoor', zeiden ze toen ze weggingen.
Dat zijn de leukste bezoekjes, de onverwachte verrassingsbezoeken!

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Gelukkig dat je thuis was.
  Kan me voorstellen dat je in het zswembad lag, de is de beste plaats om te zijn nu!
  Veel groeten, fijne dag, KAtinka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja,wij zijn wel veel thuis,maar ja,soms moet je een boodschap doen en dan ben je zomaar een halve dag weg, dus ze hadden inderdaad mazzel.

   Verwijderen
 2. Echt superleuk dat mensen 5 uur in die hitte rijden om te kijken hoe jullie erbij zitten.
  Voor hetzelfde geld waren jullie helemaal niet thuis geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja,was echt leuk en ze hadden inderdaad geluk.

   Verwijderen
 3. Ja hebben die even geluk dat je thuis was. En dan met die hitte zover rijden alhoewel met airco in de auto is dat wel een goede plek om te zijn. Leuk hoor zulke bezoekjes. Maar koel je nog af in het zwembad,want dat staat toch in de zon./? Hier af en toe fikse buien tussendoor een zonnetje en benauwd. Fijne dag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja en ze hadden wel ons telefoonnummer,maar ze wilden me verrassen,leuk he?
   nou,ondanks dat het water erg warm is, 29 graden en lauw,vinden we toch wel verkoeling. maar persoonlijk heb ik het liever lekker koud om af te koelen,maar ja,daar wordt niet naar gevraagd ;-).fijne zondag!

   Verwijderen
 4. Jaaaa dat zijn inderdaad de leukste bezoekjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen