maandag 9 juli 2012

Schapenhek

Ik kan er erg van genieten, de schapen, de ganzen, de kippen en de honden, het loopt allemaal door elkaar en het gaat nog goed ook. Natuurlijk, er is wel eens een kip die stoer doet tegen een gans en dat moet je niet doen. Maar das nieuwigheid, want één keer een flinke hap van Gijs, waarbij ons grasveld eruitziet alsof er een dekbed is ontploft, is voldoende om de kip even te laten weten wat haar plaats is. Helemaal onderaan namelijk!
Minder leuk was het dat we niet meer konden eten op het terras zonder kip op mijn schoot, op tafel, ja zelfs op mijn bord. En ook heel vervelend de keutels van de schapen op mijn terras, de ganzenshit en de kippenpoep. Iedere avond het terras schoonspuiten, dat wordt je op een gegeven moment zat.

Toen ik de keuken binnenkwam en er een schaap op haar gemak de sla van de keukentafel stond te nuttigen,was de maat vol: er moest iets gebeuren. Ik vind dieren erg leuk, maar een schaap in de keuken gaat zelfs over mijn grens.

Dat was nog niet simpel, een grote tuin betekent veel hekken, meterslang gaas, veel palen en latten.
Dus uiteindelijk heeft het totaal wel een paar weken in beslag genomen. Maar nu is het klaar, alles is omheind en hoewel er hier en daar nog wat bijgevoegd, geverfd of bijgespijkerd moet worden, we kunnen poepvrij op het terras zitten.

zo moet het worden

roland staat er trots bij te kijken

een verfje doet wonderen

4 opmerkingen:

 1. Hoi Linda, goed gedaan een 2e barriere voor eventuele 4 potige kippendieven.
  Lucienne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu snap ik de foto op FB. Er is meer hek geplaatst. Ziet er goed uit. En schilt weer een hoop poep ruimen. En geen onwelkome gasten bij en op de ontbijttafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha, dat heb ik ook meegemaakt in ons Pipi-vakantiehuis.
  Dus toen we hier kwamen wonen hebben we de dieren achter een hek gezet.
  Dat scheelt een heleboel shitzooi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, de schapen en geitenkorrels vind ik nogal meevallen, maar kippenpoep is echt vies, vooral van die natte kledders! En onze kippen geven dan de voorkeur aan het terras. Daar ligt grint dus ik kan het ook niet afspuiten.
  Helaas. Gelukkig kunnen ze niet vlak bij het huis komen, want dat is omheind.

  BeantwoordenVerwijderen