zondag 1 juli 2012

Pech!

Het blijft toch altijd weer een verrassing, een auto die niet wil starten. Op de één of andere manier is het vanzelfsprekend, maar helaas werkt het niet altijd zo. Onze auto liet ons in de steek, hij zei: 'doe het lekker zelf maar' en bleef staan waar hij stond. Dat was niet leuk, want we hadden cement en zand nodig, maar niet getreurd, we zijn niet voor niks al jaren lid van de ANWB, dus eindelijk eens gebruik gemaakt van hun diensten. Er kwam binnen twee uur een monteur langs en goh, wat was ik blij dat we gewoon thuis waren en niet ergens aan de kant van de weg in de brandende zon( het is hier bijna 50 graden in de zon) of in de rimboe ergens gestrand waren. Het kan altijd allemaal nog veel erger, dus ploften we op het terras neer, onder het genot van een koud drankje.(BIER!)

De monteur drukte even een paar keer op de aan/uit knop en hup, hij liep weer. Advies: rijden met die bak,even lekker eindje weg. Je zou je schamen dat je die man ervoor had laten komen, maar ja, als we er zelf verstand van hadden, waren we geen lid van de ANWB geweest.

Was niet tegen dovemansoren gezegd, na een duik in het zwembad vertrokken we naar een stadje en hebben heerlijk een terrasje gepakt,hapje gegeten en weer naar huis.

De volgende ochtend wilde Jan weer weggaan, nog steeds om het cement en zand te gaan halen, dus hij startte de auto en ja hoor, wéér na een paar meter pruttelde hij wat en gaf de pijp aan Maarten.....huh???
Natuurlijk geprobeerd om het kunstje wat we de dag ervoor afgekeken hadden van de monteur even gedaan, maar nee hoor, niks.
Dus wéér de ANWB gebeld. Tja en dit keer kwam er een andere monteur en die constateerde dat  de auto echt naar de garage moest. Dus konden we de auto uitzwaaien en nu zijn we dus autoloos......is best even wennen......3 opmerkingen:

 1. Hopelijk snel weer terug! H platteland is prima, er gaan altijd wel bussen.....maar ja, niet zo vaak en sjouwen met een tasje cement....
  Katinka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu maar hopen dat ie gauw gemaakt is. Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu maar hopen dat ie gauw gemaakt is. Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen