donderdag 7 juni 2012

Tuintje.....

Heerlijk, die moestuin, wat kan ik genieten van een sla-plantje wat groter wordt en de eerste komkommer die ik ontdek, nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou vinden.

Van de week sla uit de tuin gegeten met een eigen paprika en uitje en een eitje van mijn eigen kipjes. het tomaatje aan de overkant gekocht,want die zijn nog niet rood.
Toen we met de moestuin begonnen en aardbeiplantjes van de buurman kregen, bedacht ik meteen al dat ik daar jam van wilde maken. lekker kneuterig, net als vroeger.

onze aardbeien beginnen nu te komen, er zitten zelfs een paar rode bij,maar nog lang niet genoeg om jam van te maken natuurlijk.Maar daar kwam de buurman met een bak vol aardbeien, de kinderen waren er immers, dus die kwamen wel op. De dag erna kregen we weer zo'n bak vol.
En dus had ik heel veel aardbeien nu in mijn eentje over en zocht ik op internet hoe ik dat aan moest pakken.
Het bleek heel eenvoudig,had alleen aardbeien, citroen en suiker nodig, dus gisteren aan de slag gegaan.
Ik heb het nog niet geproefd, ga ik vandaag doen,maar alleen de potjes staan al leuk op de plank.

Zelf ook aardbeienjam maken? Klik hier.

4 opmerkingen:

 1. wat leuk en meteen al van die mooie etiketjes erbij!! Ik ben na 2 jaar al gestopt met jam, was zeker leuk maar eerlijk gezegd eten we het nooit....sla eten we ook lekker uit de tuin, met veel kruiden er in, mint, bieslook en straks weer basilicum.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi,ik eet ook bijna nooit jam...maar misschien verandert dat vanaf nu ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooooh, wat is alles gegroeid!!!
  Lekker, AARDBEIEN :)

  BeantwoordenVerwijderen