woensdag 6 juni 2012

Bijpraten

In de week dat de kinderen er waren heb ik niet veel op mijn blog geschreven. Dus ik zal jullie even bijpraten.

Ik had verteld dat Katrien zat te broeden op haar eitjes. Wat we alleen niet wisten, was of de eieren bevrucht waren. op internet lees ik overal dat ganzen pas vanaf 3 jaar vruchtbaar zijn,maar Gijs en Katrien zijn pas 1 jaar oud. Dus we hielden er rekening mee dat Katrien op 'niks' zat te broeden. De eieren die we in maart in de broedmachine hadden gelegd, bleken immers allemaal onbevrucht.Groot was de vreugde toen er gepiep uit het ganzenhok kwam. En ja hoor, er zaten zowaar twee kuikentjes onder moeders vleugels en een derde ei was aangepikt.
Helemaal leuk dus. Je gunt het gewoon zo'n gans ook, die 4 weken haar best heeft zitten doen op die eieren.
4 weken afzien....trotse ouders

De volgende dag namen we een kijkje en tot onze grote schrik lag er naast het nest een kuikentje, helemaal afgekoeld, nog net niet dood, zoals we in de eerste instantie dachten. Vlug gehandeld, een fles met heet water diende als kruik, handdoek erom en tegen me aan gehouden tot het langzaam ontdooide en weer begon te bewegen.


Buckler houdt het in de gaten

Maar toen we het eenmaal opgelapt hadden bleek wat er aan de hand is: één pootje is verlamd of gebroken en waarschijnlijk heeft Katrien haar baby uit het nest gekickt, dat is de natuur, een gans met één pootje kan niet zwemmen dus stoot ze hem af.

Nu hebben we dus een gansje met één pootje dat het doet en ik heb m apart in een hokje staan onder de lamp, om aan te sterken. ik hoop dat hij toch nog mee zal kunnen op één been, als het misschien wat meer kracht heeft, geen idee, we zien het wel.

met het gezin naar buiten,plus de pleegkinderen....
De familie gans loopt nu buiten te stappen met het eigen kroost en hun adoptiekinderen, die mogen ook meedoen, dat gaat heel soepel. Het is een genot om naar te kijken.....

8 opmerkingen:

 1. wat zielig, ik hoop dat hij het redt! En wat lief zoals Buckler erbij staat. veel plezier met de diertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach wat leuk, hopen dat het andere kleintje het ook haalt, tenslotte een gehandicapte gans moet een een kans krijgen niet waar?

  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och dat wordt wel moeilijk voor dat gansje hoor. Zeker als hij zwaarder wordt.Op een pootje huppelen. Houdt hij dan wel zijn evenwicht??? Succes ermee. Maar wat een lief Buckler(tje) heb je daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja truus, als ik eerlijk ben, hadden we m beter dood kunnen laten gaan,maar ja...das ook weer zo wat.Bovendien wisten we het nog niet van het pootje en dachten we dat hij uit het nest was gevallen.....nou ja, duimen maar dat het weer goedkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat zielig nu maar hopen dat hij niet verstoten word. Steeds weer leuk om wat van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat zielig nu maar hopen dat hij niet verstoten word. Steeds weer leuk om wat van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach wat zielig nu maar hopen dat hij niet verstoten word. Steeds weer leuk om wat van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach wat zielig nu maar hopen dat hij niet verstoten word. Steeds weer leuk om wat van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen