woensdag 23 mei 2012

Hongaarse tandarts, deel 2.

Gisteren schreef ik al over onze ervaring aan de tandarts. Ik kreeg veel berichtjes en mailtjes van bezorgde Hongaarse Nederlanders, die ons erop wezen dat er heus goede, moderne tandartsen zijn in Hongarije.
Maar...dat wist ik heus wel. Ik had zelfs een kant en klaar adres, maar ik heb een beetje een eigenwijs mannetje en die wilde het dichter bij huis zoeken.Maar....het lot besliste anders. Aan het einde van de ochtend kreeg hij enorm last van 'de kies' en maakte ik korte metten met de eigenwijze nukken van mijn mannetje.
Omdat ie de pijnstillers weg had zitten spoelen met rum, zou ik rijden en hij hoefde alleen maar naast me te zitten en één keertje te luisteren naar zijn vrouw.

Zingend (combinatie medicijnen/alcohol)  zat ie naast me in de auto, het hoefde echt niet meer, hij had nergens last van (goh???) maar we reden voor de zekerheid toch maar even langs de tandarts die ik op mijn papiertje had staan.
Dat was een beetje een tegenvaller, want het was 45 kilometer rijden en toen stonden we voor een dichte deur, het was 12 uur en de praktijk was geopend van 15 uur tot 21 uur.....heel bijzonder,maar...niks aan te doen.

Terwijl Jan nog een shotje pijnstillers opat, reden we dan maar naar het winkelcentrum om een hapje te eten en wat boodschappen te doen om de tijd te verdrijven. Precies om 15 uur, stonden we weer aan de poort.
Daar kwam de tandarts aanlopen, een aardige vrouw, sprak Engels (ook leuk meegenomen) en we begrepen dat ze een operatie had te doen en daardoor pas om 17 uur plek had. We keken elkaar aan...nóg twee uur wachten,pfff....en anders zouden we de volgende dag 'savonds terecht kunnen.
Maar omdat we dan wéér die hele weg moesten rijden en nóg een nacht met pijn moesten doorstaan, besloten we toch maar te wachten, we legden wel uit dat we al om 12 uur op de stoep hadden gestaan, maar dat we wel zouden wachten tot 17 uur.

Het was een lange dag, om 17 uur stonden we weer voor de deur.
In de wachtkamer zat een mevrouw en tegelijk met ons kwam er nog een mevrouw binnen. Met zijn vieren wachtten we tot de tandarts kwam. De assistente legde uit dat het allemaal een beetje uitgelopen was, maar dat de tandarts er zo aankwam.Blijkbaar was ze ingelicht over de pijnen van Jan, want ze klopte hem bemoedigend op zijn schouder.

Pas om 17.45 kwam eindelijk de tandarts binnen. We kregen veel excuses, we knikten dat we het begrepen en dat het haar vergeven was. We waren allang blij dat ze er was. Tot onze verbazing mochten wij eerst naar binnen, de tandarts legde vriendelijk uit aan de Hongaarse patienten dat wij al vanaf 12 uur wachten en dat mijn mannetje helse pijnen had.

Dit zag er wel even heel anders uit zeg. keurige praktijk, net als in Nederland, alles lekker schoon en ja hoor...daar kwamen de mondkapjes en de handschoenen voor de dag, iets wat er gisteren totaal aan ontbrak. De sterilisator stond te draaien en ik zag alle benodigde tangen en haakjes brandschoon uit het apparaat komen.

Helaas, de kies moest er echt uit, maar...deze tandarts deed het meteen, dat was een hele opluchting.
Ze was verschrikkelijk lief en aardig, stelde mijn mannetje iedere keer op zijn gemak, legde alles uit wat ze ging doen, veegde een paar druppels van Jan zijn gezicht (volgens hem niet van het huilen,maar van de koelstof uit het apparaat,maar ik heb zo mijn twijfels) en vulde in haar enthousiasme meteen nog even een ander gaatje terwijl de verdoving in moest werken en haalde het tandsteen weg en polijste even zijn tanden en trok daarna de kies eruit. Die was echt heel erg slecht, niks meer van te maken.
En dit alles voor 47 eurootjes! Wat een contrast met de tandarts van gisteren....dus...we hebben in ieder geval een lieve, goede tandarts gevonden!

8 opmerkingen:

 1. Gelukkig maar! En Jan weer lekker geslapen vannacht zonder pijn :-)
  Groetjes, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee marian,nou,hij werd wel wakker toen de pijnstilling was uitgewerkt,maar heeft tussendoor wel geslapen.Hoop dat het vandaag beter gaat.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Prachtig verhaal! De rum is nog niet op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha,valt mee....we hebben een grote voorraad! ;-)

   Verwijderen
 4. Jammer dat de kies er toch uitmoest, maar gelukkig nu een goede tandarts gevonden. Mooi verhaal weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha ik lees nu pas je verhaal, ik loop achter ;-)
  maar waar was deze tandarts? ik ben een beetje klaar met de tandartsen in nederland. ik moest op 21 mei komen en ja toen was ik in Hongarije, dus vergeten af te melden. overigens de eerste keer in 20 jaar! lag er een rekening op de mat van 40 euro, wegens niet nakomen van de afspraak.... ja ik weet wel dat het mijn fout is, maar ik ben toch een beetje boos en ben niet van plan om een nieuwe afsprak te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja meis, nu moet ik eerlijk zeggen dat ik die tandarts wel begrijp, want je wilt werkelijk niet weten hoe vaak ik op klanten heb zitten wachten toen ik in de salon werkte als pedicure. Op een gegeven moment ben je er zo klaar mee en dan krijgt iedereen gewoon een rekening, overigens stuurde ik de eerste keer een waarschuwing,de tweede keer een rekening.

  Maar goed, ik heb het adres van die tandarts, dus als je het wilt weten kun je het krijgen,echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen