donderdag 15 maart 2012

Weer een klus gedaan

Voordeel als je zo'n oud huis koopt in Hongarije....het kan alleen maar opknappen en je kunt er werkelijk NIETS aan verpesten.
Toen we het huis kochten waren we meteen verliefd, we zagen ook gewoon voor ons hoe het zou gaan worden.
Trots lieten we thuis de foto's aan iedereen zien. En ik zág ze denken: wat hálen ze aan???!!!
'Grapje zeker?', vroegen de kinderen meteen bij het zien van het oude huis en de tuin met de wiebelende hokjes. Maar liefst twaalf bijgebouwen (wat gewoon een veel te mooi woord is voor hokjes die op instorten staan) stonden er op onze grond.
Nee, geen grapje, we hadden het echt gekocht. En we voelden ons de koning en de koningin te rijk.
De meeste hokjes hebben we afgebroken, maar niet alles.

Tussen het huis en de stal was een grote nis, waar allemaal troep stond.
Daar hadden we aanvankelijk nog niet veel plannen voor, maar later hebben we er deuren ingezet en toen werd het huis meteen meer één geheel.
En nu, nu zijn de muren gestuukd, er is een vloer gestort en een plafond erin gemaakt. Mooie nieuwe verlichting en stopcontacten. Het wordt Jan zijn domein: een werkplaats, waar je lekker dingen kunt doen, een grote werkbank erin en het gereedschap netjes op zijn plek.
weer een klus gedaan!
Ik vond nog oude foto's, zodat je kunt zien hoe het veranderd is en ik moet eerlijk zeggen: het was voor ons ook wel een beetje een schok. We hebben nu ook iets meer begrip voor de mensen die ons voor gek verklaarden, als we nu de foto's terugkijken.
Maar toch, hier dus een foto van hoe het was toen we het kochten, de rode cirkel is de nis tussen het huis en de stal.
de nis

de originele staatmet deuren ervoor knapt het aan de buitenkant al erg op

kijkje binnen nu

schuur to be
tataaaaaaa

6 opmerkingen:

 1. Zeer herkenbaar! Sommigen vinden het nu een goede zet van ons, anderen blijven bij hun mening dat we een beetje gek zijn. Goed dat jullie er ook gewoon doorheen konden kijken. Het is hartstikke mooi geworden. Die deuren vind ik al erg leuk en de klusruimte super praktisch. Ik had eerst gedacht dat jullie er een overdekt terras van zouden maken...maar dat hebben jullie tenslotte al!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoooo ziet er netjes uit zeg!!! Wat werken jullie toch hard zeg!
  Echt mooi geworden.
  De meeste mensen verklaren ons ook voor gek met ons paleisje in Hongarije, haha. Wij worden ondertussen niet mee voor vol aangezien volgens mij... Geven wij lekker niks om!
  daaaaag meisje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben nieuw gebouwd maar af en toe ben ik gewoon jaloers op jullie. Dan zie ik weer ergens een typisch hongaars huis te koop maar wij zijn niet zulke klussers om het zelf te doen. vandaar toen de beslissing slopen en helemaal nieuw bouwen. En Jan zal wel blij zijn eindelijk een eigen werkplaats waar hij alles terug kan vinden. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zie je wel jullie hebben er zeker goed aan gedaan met kleine stukjes en beetjes kom je er zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sluit me helemaal aan bij deze meningen Wij ook een monument gekocht, soms denk ik wel eens dat we gewoon een werkproject hebben aangeschaft in plaats van een huis, maar als je dan heerlijk weer in de tuin zit is het wel genieten.Onze naaste omgeving heeft erg veel moeite met de keuze van het land
  Zeker nu er zo veel publiciteit over is.
  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het wordt echt steeds mooier bij jullie. Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen