dinsdag 14 februari 2012

Een Hongaarse kamra vol

Het is nog een heel gedoe.
Iedere keer gaan er weer een aantal stukken vlees vanuit het zoutbad het rookhuisje in.
Maar dan begint het pas. Ieder uur hangt J in het rookhuisje om de boel aan de praat te houden. Want overdag moet het roken, 'snachts mag het vuur (gelukkig) uit zijn.
In het rookhuis

Dan moet de hele handel weer opgehangen worden in de kamra (onze inloopkast) en daar hangt het te pronken en te wachten om verwerkt te worden in één of ander gerecht.
Belangstelling genoeg voor de gerookte varkensonderdelen. J gaat af en toe even kijken...'wat een leuk gezicht, al dat vlees zo hangend in je kast'....veel eer van zijn werk. En dan de teckels.....die  hebben heus wel door dat daar wat lekkers te scoren is. Vooral Pien kan echt haar zeurstemmetje opzetten en voor de deur gaan zitten.
Jammer dat het zo hoog hangt, met haar korte teckelpootjes kan ze er nevernooit bij.En das maar goed ook!
zo hangt het erbij
 

2 opmerkingen:

  1. Lekker!!! Ziet er mooi uit en toch heerlijk dat er in de H huizen gewoon plaats is voor dit soort dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja in Nederland gaat dit niet. Ik had z,on salamie gekregen en die moest ook nog opgehangen. Och dacht ik dat gaat in de koelkast ook want de trapkast is niet koud. ja ja ik heb hem weg kunnen gooien. Wij hebben hier geen kamra. Maar ja ons huis is ook niet oud.

    BeantwoordenVerwijderen