donderdag 9 februari 2012

Acht stuks....

De eindstand is 8 kuikens.
We hebben er twee uit het ei geholpen, jaja, ik weet het, het mag eigenlijk niet,maar ik ben het er niet mee eens.
De reden zou zijn dat je de natuur zijn gang moet laten gaan, een kuiken wat niet zelf uit het ei kan komen, is een zwak kuiken. Maar ja, broeden met een broedmachine is zowieso al niet natuurlijk, dus we hebben toch even geholpen. Bij de eerste was het maar goed ook, daar zat een dubbel vlies omheen,daar was ie nooit uitgekomen en dat heeft niks te maken met een zwak kuiken zijn, in mijn ogen.De laatste hebben we ook geholpen, die bleef maar worstelen om eruit te komen, was helemaal uitgeput en ik kan dat beestje toch niet dood laten gaan in zijn ei, je ziet het kopje al steeds bewegen en zich een weg proberen uit het ei te banen, maar het lukt niet, dus toch maar het vlies verder kapot gemaakt. Eerst dacht ik dat hij het niet ging redden, hij bleef liggen, waarschijnlijk gewoon helemaal uitgeput, maar nu zit hij vrolijk te piepen en loopt door de broedmachine. Zometeen mag hij bij zijn zeven broetjes/zusjes.

Is heerlijk om naar te kijken, vooral nu er buiten zoveel sneeuw ligt.
met de auto gaan we ook maar niet weg....
We maken ons op voor de kou, want er wordt hier voor as vrijdag -26 voorspeld.....brrrr.....

4 opmerkingen:

 1. hebben wij vannacht al gehad, en het viel eigenlijk wel mee. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is bij jullie al voorjaar! Echt leuk om zoveel kuikentjes te hebben. Wanneer kan je het geslacht bepalen? Ik vind ze allemaal even lief maar zo werkt het boerenleven natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, alleen binnen is het voorjaar hoor,haha.
  Het geslacht bepalen, nou als er een paar kuikens tegen elkaar op gaan springen,zijn het hanen en als ze gaan kraaien,veel eerder weet ik het ook niet,schijnt echt een kunst te zijn om dat bij kuikens te kunnen zien. je kunt wel zo je vermoedens hebben,de één staat wat hoger op de poten, of je begint iets van een kammetje te zien,of een langere staart. Maar voorlopig is het afwachten dus.

  BeantwoordenVerwijderen