vrijdag 20 januari 2012

Sinterklaasavond

Rare blognaam, zo half januari. Maar ik had gisteren echt een sinterklaasavond-gevoel. Alle dozen die in de schuur staan, die met de vracht gebracht zijn, moeten uitgepakt worden. En iedere keer is het weer een verrassing, als ik een doos openmaak. Wat zit er zoal in? Dat varieert van geruite theedoeken tot een oude snijmachine, van nepplanten tot een oude thee doos.
Allemaal leuke nuttige en minder nuttige maar-wel-leuke-frutsels.
Heerlijk om eindelijk mijn huisje helemaal naar mijn zin te maken.

Vandaag nog zo'n dagje, beetje rommelen in huis, de laatste dozen uitpakken.

J en k zijn bezig om een hok voor de varkens te maken, in het weekend komen er twee varkens, eentje voor K en eentje voor ons. Die van K is onbetwist bedoelt voor de slacht, die van ons daarvan hopen we biggetjes te krijgen en is er om het varken van K gezelschap te houden, want ik heb begrepen dat één varken zielig is, een varken heeft gezelschap nodig.

Ondertussen doen we een poging om kippeneitjes uit te broeden, in een broedmachine,maar ik heb grote twijfels of het gaat lukken.
Van het weekend kunnen we ze schouwen, dat maar even afwachten.

Morgen hebben we een klein feestje, dan komt er een varken, een dooie, dat wel, die wordt dan in onze tuin aan stukken gehakt, zo gruwelijk als het klinkt, zo gewoon vinden ze het hier en ik moet zeggen, ik wen er langzaam aan, maar echt leuk zal ik het nooit gaan vinden.

2 opmerkingen:

  1. Haha op FB schrijf je vandaag nog dat het je niet uitmaakt wat voor kleur het varken heeft omdat hij toch bedoelt is om op te eten en nu lees ik dat het eigenlijk een gezelschapsvarken is. Zo kan je geen boerderij runnen hoor :-)een varken nemen omdat anders het slachtvarken van K zo alleen is... Lijkt me trouwens wel heel leuk om biggetjes te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee tineke, hihi, je hebt gelijk,maar het is zo dat K dat varken wil voor de slacht en wij voor de biggen,maar die biggen worden natuurlijk verkocht voor de slacht,dus het komt er wel op neer.
    Maar hier kijkt niemand of een dier er leuk uitziet,het moet gezond zijn en het liefst veel vlees op zitten.

    BeantwoordenVerwijderen