woensdag 18 januari 2012

Ei

J kwam me roepen: 'Moet je eens komen kijken"....
En wat een verrassing, een groot ei in een soort van nest,in het ganzenhok. Hoe leuk is dat!

En bij ons avondrondje in de tuin, waar we controleren of alles op slot zit en of de hekken dicht zitten, vond J nóg een ei,een slag groter nog.
Wat zou dat nou leuk zijn, een nestje gansjes.......wie weet.....

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen hoe jullie zijn ontvangen. Jullie Hongaarse avontuur is nu echt begonnen. Heel veel succes en geluk. Wij vertrekken zaterdag weer naar ons boerderijtje. Helaas gaan wij maar een paar dagen.

  Groetjes Pascal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooo dat zou inderdaad leuk zijn! is er al eentje broeds?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgens mij wachten ze tot ze genoeg eieren heeft en gaat dan pas broeden.Ik ga de eerste eieren steeds weghalen en bewaren,dan kan ik,als ze eraan toe is,haar eerst laten broeden op oude eieren en als ze dan goed broeds is en niet meer van het nest afgaat,geef ik de laatst gelegde eitjes....

   Verwijderen
 3. Leuk die eieren maar gaan ganzen al in januari broeden. Is het dan niet te koud????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze broeden nog niet,ze leggen alleen,ik bewaar de eieren tot ze broeds is...maar een gans kan heel goed tegen de kou hoor,ze waren van de week heerlijk aan het zwemmen in het zwembad tussen de ijsschotsen....

   Verwijderen
 4. Kan je die eieren dan zo lang bewaren ??? Worden die dan niet slecht?? Ik bedoelde als ze gaan broeden want die eieren hebben toch warmte nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja,als ze eenmaal gaan broeden hebben ze warmte nodig,maar ze broedt nog niet. vaak wachten ze tot ze een aantal eieren hebben en gaan dan pas erop zitten broeden.je kunt eieren zeker 10 dagen bewaren,op een koele plek,dan kun je ze alsnog uitbroeden.

   Verwijderen