zondag 6 november 2011

Mooie dag.

Wat een prachtige dag gisteren, de thermometer gaf smiddags wel 23 graden aan, ongelooflijk gewoon, stralend zonnig, echt geweldig weer om in de tuin te werken.
En dat hebben we ook gedaan, de mannen zijn begonnen met het planten van de bomen. Er moesten natuurlijk hekjes omheen,vanwege de ganzen.
Verder hebben we ook een framboos en een kruisbes geplant. K had de tuin al helemaal omgespit voor me, dus ik kon lekker luxe aan het bolletjes poten gaan, dus hyacinten,tulpen en narcissen worden in het voorjaar geacht hun hoofdjes boven de grond uit te steken. De voor kant wordt helemaal moestuin, aan de zijkant komt een stukje bloemen en struiken en ik denk dat ik vlakbij de keuken een stukje kruidentuin wil maken. Plannen genoeg dus en de tuin knapt langzaam maar zeker op.

het eerste gat

de eerste boom gaat erinen nu maar hopen dat ze aanslaan


Volgende project is het opknappen van het rookhuisje. We wilden het eigenlijk afbreken, maar K wil het heel graag gebruiken. In december/januari gaat hij een varken slachten, net zoals het hele dorp en hij heeft er zelf geen, dus nu mag hij zijn vlees in ons huisje hangen.
slechte balk vervangen
vandaag gaan ze ermee verder. Hopelijk wordt het weer zo'n mooie dag.....

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat rookhuisje!!! Wie weet hangen jullie er ook nog eens een lekkere ham!
  Veel plezier vandaag, wordt vast weer mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hadden in het voorjaar frambozen en kruisbessen gezet. Niet aan droogte gedacht. Dus de helft is weg . Ook waren de rode bessen opgegeten.Tenminste de blaadjes er af geknabbeld. Volgend jaar kijken we wat er overgebleven is.
  Ja het wordt daar bij jullie een echte boerderij. Leuk hoor.Ook dat rookhuisje. Was dat een echt rookhuisje??? zo wij gaan de paar dagen dat we hier zijn niet zo veel meer doen. Het was een zwaar weekend. Met veel wijn en palinka. pfffffff en veel hongaars.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Lin,

  Mijn reactie van gisteren is helaas niet overgekomen :-( Het was hier gisteren ook prachtig weer om lekker buiten bezig te zijn, de temperatuur is wel iets lager maar het was echt genieten! Je tuinplannen zijn ondertussen wel mooi uitgewerkt. De klapbes en framboos zullen waarschijnlijk al snel vruchten geven. En mooi vooruitzicht dat je bolletjes in het voorjaar in H. boven de grond zullen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er zeker heel goed uit hoor.............

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Truus: het is inderdaad het originele rookhuisje. het wordt op dit moment helemaal opgeknapt en dan in december,januari gebruikt om het vlees van krisztian te roken,leuk he?

  BeantwoordenVerwijderen