maandag 21 november 2011

Hondenbelasting in Hongarije

Het gaat ook hier in Hongarije gebeuren: hondenbelasting betalen. Iedereen is in rep en roer.
In Nederland betalen we het natuurlijk ook, 70 euro per hond, per jaar bij ons maar liefst. Hier gaat het tussen de 3000 ft en de 6000 ft, per hond per jaar kosten. op dit moment is 1000 forint:  3euro.28
Schijntje dus, zou je denken. maar de Hongaren hebben bijna geen geld en alles is hier ook duurder aan het worden. Dus hou ik mijn hart vast, want wat er gaat gebeuren, kun je voorspellen: mensen gaan hun honden massaal op straat zetten. K heeft er twee en die zei ook meteen, die kleine vliegt eruit.

De reden voor de opgelegde belasting is uiteraard het spekken van de gemeentekas. Maar ook wordt aangegeven dat het wordt gedaan om juist te voorkomen dat mensen zoveel honden hebben lopen, of nog erger, aan de ketting hebben zitten. Ik denk ook wel dat het voor de langere termijn zal werken, mensen zullen minder snel een tweede of derde hond erbij aanschaffen. Maar op korte termijn....je moet er maar niet aan denken. En dan aan de nestjes pups die geboren gaan worden.....want die kunnen ze nu aan de straatstenen al niet kwijt.

Wat ik overigens wel begrepen heb is dat je voor een gecastreerde hond niet hoeft te betalen en ook niet voor de Hongaarse rassen. Dat is dan wel weer een pluspunt.

Nou ja, we zullen het maar afwachten......

Wij gaan vandaag weer verder met klussen, na gisteren een hele luie dag te hebben gehad. Dus we hebben weer energie genoeg, ik ga mijn huisje schoonmaken en Jan gaat met k aan de slag.
morgen dus weer foto's.

Nog even een leuke foto van Gijs;
leuk die koortjes aan de trui van het vrouwtje

1 opmerking:

 1. Dat is zeker een kwalijke zaak. Ik heb er hier nog niets over gehoord.
  Maar de wetten kunnen per dorp of gemeente geloof ik sterk verschillen.
  Wel wordt hier een maximaal bezit gehandhaafd en mogen ze niet los door het dorp lopen.
  De schuur wordt netjes hoor, en ja hier is het al winter van de ene op de andere dag. Gisteren is er al iets van sneeuw gevallen.
  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen