dinsdag 22 november 2011

De hongaarse manier van leven

Laatst vertelde ik al dat we de bank aan de overkant van de straat hadden ontdekt.
Helemaal ideaal,je loopt naar de overkant, ik hoef geen pasje of niks te hebben, sterker nog; ik hoef niet eens mijn naam te zeggen, alleen hoeveel geld ik op wil nemen en een handtekening op een briefje te zetten, klaar. Hoe eenvoudig kan het leven zijn, heerlijk.
Gisteren om tien uur toog ik naar de bank, weer even wat forinten halen. De deur was dicht, terwijl toch op de deur stond dat ie open moest zijn.
Maar inmiddels zijn we er wel aan gewend dat een winkel  'even'  gesloten is, omdat degene die er werkt 'even' iets heel belangrijks moet doen. Dus ik weer naar huis. Uurtje later weer terug, maar nog steeds een dichte deur.
In de middag,hetzelfde verhaal.
Ik vroeg dus aan onze Hongaarse vriend K, waarom de bank dichtzat. hadden we soms een nationale feestdag gemist??? Nee hoor, er was niks bijzonders. Lakoniek haalde hij zijn schouders op: 'misschien zijn ze morgen weer open'....we keken elkaar aan...tja, das óók Hongaars natuurlijk.
Dus weer iets geleerd: wacht niet tot je het geld nodig hebt, maar zorg van tevoren dat je het hebt, dan is het geen probleem dat de bank een dagje dicht is.
Vandaag nog maar eens proberen.

De mannen zijn druk geweest gisteren, er is een mooi hek gekomen, die we nog hadden bewaard, de stal is helemaal schoongemaakt.

is het geen plaatje?

lekker landelijk

voederbak

nog meer voederbakken

voorlopig mais genoeg

voordat dat op is....
Vandaag gaan ze mijn keuken betegelen, dus een lekker warm klusje, want het begint nu echt wel kouder  te worden. Gisterochtend was het nog zacht weer, ik hing heel opgewekt de was buiten, maar had niet in de gaten dat het steeds kouder werd en begon te vriezen. 's Middags was mijn was helemaal bevroren, dus maar weer naar binnen gehaald....de winter komt eraan...

3 opmerkingen:

  1. Waarom heb je het binnengehaald? Het droogt ook als het vriest hoor, het ruikt daarna nog lekkerder. Het is wel een apart gezicht als je eerst planken aan de lijn hebt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou,omdat het avond werd, hier begint het om 4 uur al te schemeren en ik mlaat het niet de hele nacht buiten hangen,jij wel???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik zeker weet dat het droog blijft dan laat ik het rustig 's nachts hangen.

    BeantwoordenVerwijderen