vrijdag 28 oktober 2011

Anti-rook-ganzen

Vorig jaar toen Gijs en Katrien nog kleine gele donsjes waren,konden we niet vermoeden wat een ontzettende baasjes het zouden worden. We kwamen er al snel achter dat ze bij iedere stap die ze zetten en flets laten vallen.

pluisje en pluisje


Kleine gele pluisbolletjes laten kleine fletsjes vallen, maar hoe groter ze werden,hoer groter ook de fletsjes en er kwam een tijd dat die naam echt een understatement bleek te zijn. Een koeievlaai is er niks bij soms, echt waar!
Dus vorig jaar waren we al druk met het barricaderen van het terras, zodat niet het hele terras vol met ganzenschijt lag. Toen waren we ook al plannen aan het maken over hoe we dat nou een beetje handig aan konden pakken. Bovendien, het eerste rode aardbeitje aan mijn plantje was niet voor ons, nee, voor we het wisten was het ganzenvoer en zo ging het ook met de tomaatjes. Kortom, als ik een serieuze groententuin wil, dan moest er iets gebeuren.
omdat we aannemen dat de Hongaren het beste weten wat de beste plek is voor een moestuin, besloten we die op dezelde locatie te doen als de buurman. Daar moest dus een hekje omheen gezet worden. En dat was dus een klusje op de 'to do' list van deze keer.
het begin is er


ganzenproef?


Verder terroriseren Gijs en Katrien de tuin, Fanta, die niet zo erg snel is, blijft maar even uit hun buurt, want ze moeten altijd haar hebben, op de één of andere manier. Het prettige is wel, dat niemand meer 'zomaar' de tuin binnenloopt. Ze zorgen ook voor heel wat hilariteit, want ze vinden alles interessant en zo heb ik al eens een sprintje moeten trekken om een sok terug te krijgen, die ze uit mijn wasmand hadden gepakt, de was halen ze van de lijn als ik niet oppas, als K een doos schroefjes heeft staan, dan pakken ze ze er één voor één uit en gaan ze ermee vandoor. Maar gisteren, dat sloeg echt alles, Z stond een sigaret te roken en hup, Gijs ging er met de sigaret vandoor, haha, dus als iemand nog problemen heeft om te stoppen met roken, ze zijn in te huren ;)
was-terrorist

7 opmerkingen:

 1. Mooi hekje maar ik vermoed dat de ganzen er overheen springen.....wel supergoede bewakers. Dat stuk grond voor de pince zou ook mooi zijn voor moestuin. En dan die dichtbij het huis voor kruiden en zo, mooi dichtbij de keuken. Misschien is er wel een kruid dat G en K niet lekker vinden....
  Groet, Katinka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik denk het ook hoor,dat het te laag is,maar dan spannen we er een draad overheen.we wachten het maar even af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha nou hou jij ze maar hoor.........
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ganzen kun je kortwieken,en dan is dat hekje waarschijnlijk wel hoog genoeg,
  enne denk eraan met nieuwjaar moet je in HU gans gegeten hebben...want dan heb je de rest van het jaar geen hoger,zet er maar alarm op ofzo haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo blijf je altijd bezig. Het hekje ziet er leuk uit maar of ze tegen de libas bestand is. Je ondervindt het wel. Als ze straks denken,( (denken ganzen)hee daar staat wat lekkers lopen ze er misschien dwars door ha ha. Of ze wapperen even met hun vleugels en springen erover. Maar dat ze sigaretten roken ha ha.Dat vind ik wel een goeie. Kan je ze niet zindelijk maken ha ha. Dus het is uitkijken waar je loopt. Groetjes uit een nog steeds nevelig Kisapáti.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jan is ervan overtuigd dat het hoog genoeg is.ik heb zo ook mijn twijfels,aan de andere kant,als ze gaan vliegen is er geen enkel hek tegen bestand natuurlijk.Het zwembad-randje is maar heel laag en toch gaan ze er niet overheen,hoe graag ze ook willen zwemmen.Dus misschien werkt het wel,we wachten het af,het is niet alleen voor de ganzen,ook voor de kippen en de honden...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hee ankie,ik denk dat ze zelf het alarm zijn,haha,we zien het wel,je doet er toch niks aan.snachts zitten ze opgesloten en met oud en nieuw zijn we er waarschijnlijk zelf ook.

  BeantwoordenVerwijderen