vrijdag 28 augustus 2020

De rijdende rechter

 Leuk programma, ik kijk er regelmatig naar.

Wat opvalt is dat het onderwerp ‘Boom’, heel vaak voorkomt.

Ik vraag me altijd af waarom mensen met zo’n ieniemienie postzegeltuintje zoals ze in Nederland nou eenmaal vaak hebben, er dan zo’n enorme boom in planten. Je kunt op je vingers natellen dat dat problemen gaat geven.

Óf je moet hem goed onderhouden en steeds snoeien zodat je hem in toom kunt houden.

En je zult het geloven of niet, maar hier in het dorp hadden we óók zo’n akkefietje. Dus ook mensen met 4000 m2 grond hebben gezeur met een boom.

Aan de overkant stond een enorme coniveer-achtige boom, waarvan wij al eens tegen elkaar zeiden dat die wel erg uit de kluiten gewassen was. Bovendien houd ik niet van zulke bomen, ik vond het een oud lelijk ding, maar das persoonlijk natuurlijk. Maar we hadden er geen last van , het was puur een cosmetische ergernis.

Maar het huis ernaast werd verkocht en nieuwe bezems vegen schoon, de nieuwe buurman had wel degelijk last van de boom, want het ding drukte tegen zijn huis aan en zijn dakgoot lag vol met rotzooi uit die boom.

Dus hij moest weg, tot grote ergernis van de eigenares van de boom.

Maar gisteren ging het dan toch gebeuren en terecht, want wat een ding zeg.

Het ging met grof geschut en gaf een boel bekijks in ons dorp, waar doorgaans nooit iets gebeurt.


En kijk, achter de grote boom kwam nog zo’n lelijke half dooie boom tevoorschijn, dus ons uitzicht is er niet zozeer mooier op geworden, wel hebben we ineens veel meer licht.

Toch lekker opgeknapt en zonder tussenkomst van de rijdende rechter, gelukkig. 






Voor en na:






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten