maandag 19 oktober 2015

Stroom

Een half jaar geleden kwamen er mannetjes van de EON, dat is het bedrijf dat over de elektriciteit gaat hier. We kregen een nieuwe meter en toen ze die geplaatst hadden kregen we de mededeling dat de stroom echt vernieuwd moest worden. Nou was dat niet echt een verrassing, want in ons eigen huis hebben we ook al een paar keer smeulende draadjes gehad, die hebben we dan laten vernieuwen, maar daar is in de honderd jaar dat het huis er staat, nog veder nooit iets aan gedaan, dus we weten ook wel dat de boel slecht is. 
We hebben hier ook maar gewoon één groep, ik kan bijvoorbeeld niet de wasmachine en de boiler tegelijk aan hebben, dus als ik ga wassen, trek ik altijd de stekker van de boiler eruit. Je moet even nadenken,maar ach, als je er eenmaal aan gewend bent maakt het niet uit.
En alle bekabeling laten vernieuwe in een huis waar je in woont, is niet te doen.
Daarom besloten we om het nu goed aan te pakken en in het huis waar we straks gaan wonen meteen in één keer alle kabels te laten vernieuwen en omdat we toch bezig waren, in iedere kamer stopcontacten erbij te laten maken.
Zaterdag was het zover, de mannen van de elektra kwamen en begonnen te slijpen, te boren, het ging met grof geweld. Wat een puinhoop zeg!
Gisteren kwamen ze weer en vandaag moeten de sleuven dichtgesmeerd worden. Daarna moet alles weer gewit worden. En dan kunnen we eigenlijk pas echt beginnen.1 opmerking:

  1. leuk dat je weer zo regelmatig schrijft! Zeker nu je aan het verbouwen bent, heb je genoeg inspiratie ;-) Ook leuk voor je zelf later om terug te lezen. Ik kom in elk geval wel weer regelmatig even kijken.....

    BeantwoordenVerwijderen