woensdag 12 februari 2014

Alweer beschuit met muisjes

De boodschappen moesten gedaan worden. Dat is altijd een heel tijdrovende bezigheid, want de winkels zitten hier niet om de hoek. De dag voordat we gaan ben ik al in de weer met pen en papier, want over het algemeen hebben we het hier over een halve auto volgeladen met vitaminen en calorieën, lekkere hapjes, maar zeker ook lekkere groentes en fruit, zinnige dingen en onzinnige dingen. Deze trip maken we eens in de veertien dagen, dus er wordt goed over nagedacht.

In Nederland deed ik minimaal twee keer per week zo'n halve auto vol  en dan dagelijks (soms zelfs twee keer per dag)   aanvullende boodschappen, maar toen waren we natuurlijk ook met zijn vijven.

Voordat we vertrokken om 7 uur, gaf ik nog even de kippen water en eten en de schapen ook, vlug de staldeur weer dicht, want we willen de dieren liever niet buiten hebben lopen als we zo lang weg zijn. We gaan ook expres heel vroeg weg, zodat we niet al te laat weer terug zijn en de dieren de rest van de dag weer lekker buiten kunnen lopen.

Ik controleerde Willie, onze zwangere ooi nog even of de bevalling nog niet in aantocht was, maar niets wees erop.

We hadden aardig ingeslagen en zoals altijd waren we ongeveer vier uur uit en thuis kwijt en bij thuiskomst ging ik meteen de honden naar buiten laten en de stal opendoen.  Daarna gaan we de boodschappen uit de auto halen en meteen opruimen, invriezen, ook een klus van minimaal een uur.

Toen ik het bovendeurtje van de stal opende zag ik het meteen...een lammetje! Ik gilde naar jan dat er een lammetje was, de boodschappen uitladen moest even op het tweede plan gezet worden.
En terwijl ik de deuren openmaak zie ik er nóg eentje. 'Twéé lammetjes', roep ik helemaal blij! Dat is bijzonder, want Pista, de schaapherder uit het dorp, had ons verteld dat een tweeling bij een eerst worp van deze schapen, heel uitzonderlijk was. En nu had Willie dus ook een tweeling!

De troep van de bevalling moest opgeruimd worden, lekker nieuw stro in de kraamkamer en Beppie en haar schapendochter kregen gezelschap van Willie en twee zonen. Want helaas, het zijn twee jongetjes. Helaas omdat die over een maand of vijf moeten vertrekken omdat alleen de meisjes kunnen blijven ivm inteelt.

Het is een gezellige boel in de kraamkamer, de nieuwe lammetjes moeten even wennen natuurlijk, ze zijn nog helemaal nat, net als bij Beppie hebben we de bevalling nèt gemist, maar ik ben er niet rouwig om. Het is een geweldig gezicht, ook om te zien hoe de moeders zoeken naar 'hun' lammetjeskind, door te snuffelen en dan met haar neus weg te duwen als het de 'verkeerde' blijkt te zijn. Mooi om te zien.

Gisteren om het uur de lammetjes aangelegd bij Willie en Jan is vannacht nog even wezen kijken, alles was oké.

En nu maar hopen dat het deze keer helemaal goed gaat.
Wordt zeker weten vervolgd.....


6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Wat een geweldig blije gebeurtenis. Geniet ervan!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk en wat spannend!! Hoop dat alles goed gaat. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd zi zie je maar "even" boodschappen doen en er is weer gezinsuitbreiding . Ga er lekker van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd! Wat leuk een tweeling! Hoop dat alles goed blijft gaan. Wel jammer dat ze over een paar maanden weer moeten 'vertrekken'. Maar het is niet anders. Voor nu, veel plezier met het jonge grut.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 5. Wat een verrassing weer een tweeling!
  Die Bram die kon er wat van had superzaad!
  En gelukkig zonder problemen geboren,
  Wel pech dat het jongetjes en je er zo weer afscheid van moet nemen
  Jan het worden toch geen lamskoteletjes met de pasen he ! haha


  ,

  BeantwoordenVerwijderen