donderdag 4 april 2013

Kwijl.....

Laatst kwam mijn buurvrouw Martina langs. Zij is gek op dieren, heeft zelf 8 katten en wil regelmatig even een kijkje nemen bij bijvoorbeeld de opgroeiende kuikens. Vaak gaat dat gepaard met fotocamera, zodat het een complete  fotosessie wordt.

Omdat Pepsi met haar voorpoten op tafel stond, wat gewoon niet anders kan omdat ze anders niet met haar kop in de kuikenbak kan hangen, vroeg ze of dat zomaar mocht. Toen ik knikte, ja geen probleem, vertelde ze dat zij dat ook allemaal goedvond, dat haar katten ook alles mochten en dat die zelfs bij haar in bed lagen.
Bij ons liggen de honden ook in bed en we vinden het gezellig.
Het is altijd een hele ceremonie  Pepsi moet van mij bij mijn voeten slapen, anders kan het echt niet, ze heeft zulke lange benen, die nemen meer dan de helft van ons bed in beslag, als ze languit gaat.
De Teckels liggen keurig op een rij in het midden, daar merk je eigenlijk niks van.Gewoon anderhalve meter teckel. Ieder heeft zijn/haar eigen plekje. Ik ga altijd vroeg naar bed en de teckels gaan gezellig mee, Pepsi blijft bij het baasje op de bank liggen(dat mag ook ja) en dat is vooral in verband met de versnaperingen in de avonduren in de vorm van koekjes of chipjes, die het baasje nog wel eens wil nuttigen. je zal maar iets mislopen hè?

Rond twaalf uur komt Pepsi en gaat keurig op haar plek en dan komt de baas, rond één uur. Weer een ritueel van allemaal verplicht plassen, want anders blijven we aan de gang, dan moet die en dan moet die plassen, dan doe ik geen oog dicht, dus hup, allemaal in de benen, de plassessie.

En dan gebeurt het, op dat moment pakt Pepsi haar kans en kijkt ze vragend naar de baas....ze wil dan heel graag eventjes net als de teckels in bed liggen, tussen ons in. De baas heeft de ruggengraat van een mossel en bezwijkt voor de smekende blik, ze mag eventjes een kwartiertje liggen en dan moet ze echt weer op haar plek. Iedere dag hetzelfde ritueel.

Als we eten, zit Pepsi op haar stoel aan tafel, heel netjes, ze zeurt nooit om eten, want dat mag niet.
Maar ze laat wel, op een geluidloze manier merken hoe graag ze ook iets wil.....ach ja, Vizsla's zijn ook net mensen.....

liters kwijl produceert Pepsi,maar ze schooit niet hoor!!!

8 opmerkingen:

 1. wat een geweldig verhaal!!! Pepsi wil gewoon zijn bordje op tafel, dan kwijlt hij ook niet meer. Echt lief. Ik wil wel eens een foto zien van alle honden in het midden en jullie op de randjes....maar Martina komt natuurlijk alleen overdag....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! Geweldig verhaal! En bijzonder herkenbaar. Alleen mag Koos niet op bed en kwijlt hij niet zo. De katten willen wel zo veel mogelijk in bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig die Pepsie! En geef haar eens ongelijk... Die honden zijn echt jullie kinderen in Hongarije met Pepsie als jongste verwende dochter, hahaha. Lief hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha, bij ons liggen de katten op bed.
  Ik heb een hond die een keer op bed lag,
  maar toen zat er ineens een gat in het dekbed ;o)
  Leuke hond is Pepsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig he met zn alle in bed,
  En lekker warm !!
  Maar mis toch wel een fotootje bij dat bedverhaaltje.
  En Jan heeft de ruggengraad van een mossel haha,
  hebben jullie een waterbed,
  Maar we kennen het gevoel als een viszla je zo lief aankijkt dan ben je verloren.
  Wat zijn het toch charmeurs en wat zijn ze slim

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier ligt xena in bed hoor maar niet bij ons bij haar baas Wesley die tilt haar elke avond naar zolder ivm de vlisotrap. Maar een foto van jullie zou grappig zijn.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als wij onze honden in bed zouden laten zouden wij er helemaal niet meer bij passen. De katten Mogen wel in of op bed.
  De honden mogen ook niet op de bank, sinds ze die alle twee gesloopt hebben als pups. Nu liggen er doeken over anders is het geen gezicht. Benches hebben we niet: als we weggaan gaan ze in de gang. Daar hebben ze hun dekentjes en speeltjes en de gang is zo'n 10 meter lang met overal uitzicht op de tuin. Kunnen ze alles mooi in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen