maandag 4 maart 2013

Lentekriebels

Het hing al een paar dagen in de lucht...de overgang van de winter naar de lente.
Je ruikt het, je voelt het, je proeft het als je buiten bent.
Ik zie het aan de dieren, ze zijn anders, ik kan mijn vinger er niet op leggen, maar ineens weet ik: het wordt lente.
Groene sprietjes boven de grond...oh ja, de bolletjes die ik er in oktober ingedaan heb. Voorzichtig komen ze een kijkje nemen....je zíet ze denken: 'zullen we???Of is het nog te koud?'
De kersenbomen krijgen knopjes....als de zon blijft schijnen, dan zullen over een paar weken de bloesems erin zitten en geurt de hele straat naar bloesem van de kersenbomen, want bijna iedereen heeft wel één of meerdere kersenbomen aan de straatkant staan.
De kippen verspreiden zich weer door de tuin, op zoek naar eventuele onfortuinlijke wormpjes, torretjes, die óók dachten: Jéééj, lente!'...maar voor hen is het van korte duur, eindigend in een kippenmaagje.
In plaats van voor de staldeur te wachten of het al tijd is om weer naar binnen te mogen, gaan de schapen nu ook aan de wandel door de tuin en strijken zich neer in het warme zonlicht.
Vogeltjes fladderen door de tuin, naar de voederplank wordt niet meer omgekeken.
Ik sta met mijn ogen dicht in het zonnetje...heerlijk! Wat knapt een mens dáárvan op.
Al een paar dagen hebben we lenteweer. En volgens mensen die het weten kunnen, gaat het wel 18 graden worden aan het einde van de week.
Dus ik durf het nu te zeggen: Jaaaaaaa, het is lente!

3 opmerkingen:

 1. Wat word een mens daar vrolijk van hier schijnt de zon ook heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he dat de winter bijna voorbij is. Je voelt je net als de dieren ineens veel lekkerder in je vel zitten. Lang leve de lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het toch heerlijk he,
  Deuren open en lekker genieten.
  Krijg weer zin om uit je bedje te komen als je de eerste zonnestraaltjes ziet en alle vogels hoort fluiten maar niet zo vroeg als jij!!
  Zie dat jij al om 4 uur op was ,

  BeantwoordenVerwijderen