woensdag 20 februari 2013

Jachthond

De schapen mochten voor straf niet wandelen maandag, we waren er wel eventjes helemaal klaar mee.
We besloten met de honden eropuit te gaan en terwijl we onze vaste ronde liepen, kwamen we op het idee om eens de andere kant op te gaan, onbekend, nieuw terrein: het bos.
Ik durf daar in mijn eentje nooit naartoe, ben altijd bang dat er gejaagd wordt en ook, ik geef het eerlijk toe, bang dat ik verdwaal. Ik heb namelijk  het richtingsgevoel van een dooie mol, zoals Jan het zo fijntjes kan omschrijven. Maar samen met Jan wilde ik het wel proberen.

We togen dus hogerop, het was een hele klim en de honden vonden het geweldig, dus daar loop je dan van te genieten.
Ik testte mijn hondenfluitje af en toe en Pepsi kwam als een speer terug als ik floot, dat viel niet tegen, die oefeningen hadden nut gehad, dacht ik bij mezelf.
De teckels bleven aardig in de buurt, die hebben natuurlijk van die korte pootjes, dus die gaan niet zo hard.

Op een gegeven moment een geritsel en wham, vlakbij ons, op een paar meter afstand, schiet er vanuit de bosjes een hert langs ons heen. En natuurlijk, Pepsi erachteraan, tja, je bent een jachthond of je bent het niet.
Mijn maag draaide om, het ging zo snel, ik bedacht meteen dat Pepsi makkelijk kon verdwalen en de weg niet meer terug kon vinden misschien, we waren hier nog nooit geweest en ik had spíjt, spíjt van onze wandeling.....het huilen stond me nader dan het lachen.

Maar zowaar, ik floot, en ja...daar kwam ze aan racen, hoe was het mogelijk, ik was gewoon verbaasd dat ze terug kwam, wat is het toch een lieverd! Maar ze was helemaal dol en schoot alle kanten op, ik had (lekker slim) geen riemen bij me dus iedere keer floot ik en kwam ze terug en zo zijn we hortend en stotend weer op 'veilig' terrein gekomen, er viel een last van me af.

Onnodig om te zeggen dat dit niet voor herhaling vatbaar was, hoe leuk ze het ook vonden.

5 opmerkingen:

 1. Wel een goede training! Jammer dat zo'n hert zo snel weg is he? Ze zijn zo mooi om te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat ze terugkomt op jouw fluitje. En wat een opluchting. Het is en blijft een jachthond. En wat ruikt het daar natuurlijk heerlijk voor haar met al die sporen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch voortaan maar een riem meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Normaal hebben we geen riem nodig en dit was een niet- geplande wandeling. Maar als ik het ooit weer doe, neem ik die zeker mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons komen de viszlas altijd terug hollen een stukje mee het bos in en komen braaf terug,
  Maar onze zwarte hond harry is niet te houden en blijft meestal een dag weg.
  Gaat uiteindelijk naar het dorpswinkeltje en wordt dan weer thuisgebracht voor een bierje,
  Jullie moeten gewoon weer gaan lopen je zal zien ze komt terug want het blijven een beetje bange poeperts die viszlas,maar neem wel je fluitje mee haha,

  BeantwoordenVerwijderen