zaterdag 9 juni 2012

Over Beppie en WillieOnze lammetjes dus. Toen we ze opgehaald hadden, viel het meteen al op dat beppie nogal hoestte. Even speuren op internet  vertelde ons dat dat vaak voorkomt bij schapen. Heeft te maken met wormen, ook wel longwormen.
Dus ook al vonden de Hongaren het onnodig dat we de lammetjes in zouden laten enten, ik zag niet in waarom je dat niet zou doen.De vee arts rijdt regelmatig door het dorp en donderdag zag K hem rijden.
Ik ging op straat zitten wachten tot hij weer terug zou komen en hield hem aan. In mijn beste Hongaars vroeg ik hem of hij tijd had om even naar onze schaapjes te kijken.
Op dat moment niet,hij had afspraken,maar de volgende dag zou hij langskomen.

En ja hoor, gisteren stond hij aan het hek.
Eerste vraag was meteen al of ze hoestten. Ja dus.

Gelukkig zijn Beppie en Willie helemaal gewend, want eerst renden ze hard weg als ik in hun buurt kwam, ze hebben inmiddels begrepen dat het voer van mij komt, dus ben ik hun favoriet. Het vangen was dus ook geen enkel probleem, Beppie was eerst aan de beurt. Ze kregen een cocktail, een ontwormingskuur en een antibiotica-shot. Ik moest haar vasthouden en de dokter gaf 3 prikken.
Willie had dat eens even staan bekijken op een afstandje en had besloten dat ze daar helemaal geen zin in had, dus die nam de benen. Helaas ontsnapte Beppie toen ook en de dokter en ik keken elkaar aan met de vraag: weet jij nog welke van de twee de prikken heeft gehad? Nou is Beppie ietsje groter dan Willie,maar ik durfde er geen 100 euro op te zetten, maar de dokter zei dat hij het wel kon zien. Dus met een bakje lekker eten de dames weer gelokt en ja, Willie moest nog geënt worden.
Nou moet je je voorstellen dat het 43 graden was gisteren en dat we achter die schapen aan moesten rennen om ze te vangen, dus dat was geen leuk klusje.

Schade: 17.50 euro!!! Je gaat je toch afvragen waarom dat in Nederland allemaal zo duur moet zijn, als ik in Nederland mijn voeten veeg op de mat bij de dierenarts, ben ik al meer kwijt.

Mijn schaapjes zijn dus geënt en hebben medicijnen gekregen,ik kan weer rustig slapen.3 opmerkingen:

 1. Goed dat je het gedaan hebt! Voor dat geld hoef je het niet te laten, verbazen wij ons ook elke keer over!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Longwormen? Ai jak.
  Ik heb gehoord dat knoflook goed is tegen wormen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga volgend jaar toch echt ook een keer naar de dierenarts in hongarije met onze honden Ben benieuwd naar het verschil groetjes ans

  BeantwoordenVerwijderen