maandag 14 mei 2012

Baby's

Vorig jaar hebben we, zoals jullie weten, twee ganzen gekregen. Gijs en Katrien. Krisztián had ze voor ons besteld en ze werden bij hem afgeleverd, toen wij nog in Nederland waren. Toen we in ons huisje kwamen, waren de ganzen dus al wat ouder. Nu wilden we er weer graag twee bij,want we hadden begrepen dat het drie jaar zou duren voor Gijs en Katrien voor nakomelingen zouden zorgen. Dus weer twee gansjes besteld.Zaterdag konden we ze ophalen. Ik had die ganzen van vorig jaar in mijn hoofd zitten,maar deze zijn echt ieniemini. En als ik de foto's op internet bekijk, kom ik tot de conclusie dat ze maar een paar weken oud zijn.

Het zijn dus letterlijk baby's. En je bent er net zo druk mee. Bovendien zetten ze het op een krijsen, zodra we de kamer verlaten.

Maar goed, ze zitten dus lekker veilig in de bench en over een paar weken, gaan we proberen ze bij Gijs en Katrien te zetten.

Ondertussen heeft Katrien besloten dat ze echt geen drie jaar gaat wachten, maar na druk eieren gelegd te hebben, is ze uiteindelijk ook op het nest gaan zitten. Gijs verdedigd haar met zijn leven, we kunnen er bijna niet bijkomen. Wat het erg lastig maakt om Katrien van eten te voorzien. Gelukkig komt ze er wel een paar keer per dag uit om te drinken, ze schijnt ook weinig behoefte te hebben aan voedsel.

We weten niet of de eieren bevrucht zijn, dus misschien zit ze te broeden op niks, dus over 4 weken, als er dan nog geen jongen zijn, zetten we de kleine gansjes bij haar, voorzichtig. Heeft ze toch nog iets.
Als ze wel jongen heeft, hopen we dat deze twee ook opgenomen worden. Maar we gaan het gewoon proberen. Voorlopig hebben wij weer even onze handen vol aan deze twee kleintjes. Heerlijk weer, dat kleine grut.

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Maar hoe zie je bij die kleintjes het verschimmel tussen man en vrouw? Toch niet aan de kleur van de platvoeten ??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nee,weten we niet, we gokken erop dat de grote een man is,was vorige keer ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk die nieuwe achtergrondfoto!
  En wat een lieve beestjes. Veel succes met de nieuwe aanwinsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die gansjes...... ik ben benieuwd of ze door Gijs en Katrien geaccepteerd worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, wat een heerlijke pluizebolletjes !

  Leuke foto ook trouwens !

  Het is heel normaal, dat Katrien maar af en toe van nest komt, ik weet dat nog van mijn kippen in Nederland. Even een klein beetje eten, wat drinken, even een grote drol, zichzelf even vochtig maken (dat broedt beter) Terug naar het nest, de eieren keren en dan maar weer gaan zitten.

  Ik ben heel benieuwd.

  Het is bij jullie wel de omgekeerde wereld, he?

  Varkens, die kippen eten en kippen, die muizen vangen .-)

  Fijne avond gewenst,
  Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het wordt langzaam een echte boerdeij. Alhoewel het is er al een.Je zal je niet vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk die kleine beestjes, hopelijk gaat dat goed straks............

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oooo lief zeg!! ik kom zondag kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen