woensdag 28 maart 2012

Vis, visite en nostalgie.....

Wat is ons terrasje ontzettend naar onze zin geworden. Lekker groot en weg met het lelijke Hongaarse beton.
Het viel nog knap tegen, er was een rand met beton waar flinke stukken ijzer in zaten verwerkt, gewoon één hele dag werk om het eruit te krijgen. Maar goed, nu hebben we ook wat, heerlijk de ruimte en wij vinden dit gewoon leuk.
zo was het oorspronkelijk

zo is het nu

straks nog even wat plantjes her en der....Zondag zaten we heerlijk op ons nieuwe terras te genieten van een warme zomerse dag, toen onze Hongaarse overbuurvrouw E voor het hek stond met twee, wat oudere mensen die we niet kenden. Na even op ons beste Hongaars het verhaal aangehoord te hebben, begrepen we dat de vrouw geboren en getogen was in ons huis en dat ze 27 jaar geleden vertrokken was uit ons dorp en nu dolgraag, ongetwijfeld na de enthousiaste verhalen van E, een kijkje wilde nemen om te zien hoe het nu was.

Natuurlijk mocht dat en we gaven trots een rondleiding.
Alles werd met een vleugje nostalgie bekeken en de mevrouw was heel blij en vond het ontzettend leuk geworden. Honderdduizend bedankjes, dat ze mocht kijken en we nestelden ons weer op ons terrasje in het zonnetje.

Daar stond onze Hongaarse buurman aan het hek. Of Janos zin had mee te gaan vissen? Janos had nog nooit gevist, maar in het kader van de integratie ging hij graag mee naar het vismeertje in ons dorp.

Ik was net in mijn pyjama, klaar om voor de tv te gaan hangen, toen ik 'volk' hoorde buiten....huh....Nederlanders???

En ja hoor, daar stonden M&M voor het hek, die waren op vakantie in hun eigen huis en kwamen even buurten, gezellig.
Gelukkig was Janos alweer snel terug van het visavontuur met de buurman en konden we gezellig even bijpraten in het Nederlands.

Weer een aparte dag was voorbij.......

12 opmerkingen:

 1. Hallo boerinnetje, waarom ben je zo verbaast dat er Nederlanders voor je huis staan?
  In de mei vakantie zullen we ons even laten zien en kennismaken, maar ook wij zijn niet de enige.
  Tot over een paar weken, als je dat tenminste gezellig vindt?
  Lucienne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou ja verbaasd omdat er de hele dag door hongaren voor het hek staan en nederlanders een heel stuk minder hoor.
  En natuurlijk mag je langskomen,altijd gezellig.
  waar hebben jullie een huis?bij ons in de buurt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Boerinnetje of mag ik Linda zeggen? De tamtam gaat wel door hoor!
   Wij wonen ook in Kisbarapati op Malom Utca 14 als je het dorp binnen rijdt rechts aanhoudt richting Fiad en je kijkt direct omhoog het witte huis op de heuvel, dat is ons stekkie.
   Groeten, Lucienne

   Verwijderen
  2. ah,wat leuk,wist wel dat daar ergens ook nederlanders zaten,maar we hebben jullie nooit gezien.
   wanneer zijn jullie er weer?
   leuk om jullie eens te ontmoeten.

   Verwijderen
  3. Lekker weer heb je daar zeg! Morgen 23 gr.!!
   We komen met de meivakantie weer terug. We proberen elke 2 maanden minstens een week in Hongarije te zijn.
   Lukt niet altijd, nu zitten er 9 weken tussen. Zo verwent zijn wij. We hebben in Nerderland heimwee naar Kisba, maar andersom niet. We komen wel even buurten wanneer we er zijn.
   Groeten,
   Lucienne

   Verwijderen
  4. oh ja, ik begrijp het helemaal,wij wilden ook meteen weer terug steeds,daarom blijf ik nu gewoon,haha.

   Het is steeds veel warmer dan op internet staat, dus ik ga uit van een graadje of 26 vandaag,heeeerlijk. leuk als jullie langskomen,dan is jan ook weer terug,gezellig.
   loop regelmatig langs jullie huisje heen,als ik melk ga halen,dat is bij jullie aan de overkant toch? Het huisje op de heuvel? Zietr er erg leuk uit, hebben jullie dat huis al lang?
   groetjes,linda

   Verwijderen
  5. We hebben het huis in 2006 gekocht en hebben het huis achter de "tanja" eraan laten zetten als gasten verblijf. Het tuinhuis
   was gebouwd voor het terras, zodat we heerlijk uitzicht hadden uit of in de zon over de heuvels.
   Fijn dat Jan weer thuis is. Ik ben in 2007 en 2008 2 maanden alleen geweest in de maanden juli en augustus dus wel met af en toe aanloop, maar ik begrijp hoe je je voelt. Heerlijk om alleen te zijn en je eigen ding doen, zalig als je weer samen bent. Eind van de maand komen we even "buurten".
   Groeten Lucienne

   Verwijderen
 3. Jaja en het was gezellig! En ik heb me vergaapt aan de mooie oude spulletjes! Ik snap helemaal waarom die Hongaren een vleugje nostalgie voelden, het is echt kei gezellig geworden bij jullie! En die varkens, haha grappige nieuwsgierige beesten... en die Gijs Gans, was een beetje stout geworden, ik vond hem wel heel grappig zoals hij zijn gezinnetje in wording beschermd.
  Wij hadden zondag onze 'rakdag', we waren ook bij de ouders van H&N langs gegaan. We hadden zoiets van komt het niet uit dan horen we het wel, en het was echt keileuk! Weer eens wat anderen buurt, zoals wij dat hier zeggen. En Linda, wij zien Janos és te heel graag langskomen!

  groetjes, Marti

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja marti,het was geheel wederzijds: KEIGEZELLIG!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk die oude mevrouw die in je huis heeft gewoond. Heeft ze nog dingen verteld over hoe het vroeger was? Dat vind ik altijd zo leuk om te horen. Ik zou ook nog wel eens een hele oude pastoor willen spreken die in onze oude pastorie heeft gewoond....in onze woonkamer werd godsdienstles gegeven aan kinderen die communie gingen doen. Dat soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha ha Jan vissen................ dt had ik wel willen zien.

  enne anuleren die vakantie, echt niet hoor. reis hebben we van de direktie gekregen in een welness resort in zuid frankrijk..........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nee mts, dat snap ik ook wel dat je niet gaat annuleren,was natuurlijk maar een grapje....lekker hoor, welness, jammer dat het in frankrijk is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen