zaterdag 18 februari 2012

In de sneeuw naar de stad.

Het was weer eens tijd voor de boodschappen. Dat is iets wat je hier wel moet plannen, want het is toch zo'n 45 minuten rijden naar de grote stad en dat doe je nou eenmaal niet iedere dag. Tenminste...wij niet. Het is ook een beetje een sport om te zien voor hoeveel weken we in kunnen slaan. Deze keer had het bijna 3 weken geduurd en we gaan nu voor de 4 weken.
Om 8 uur vertrokken we, heel benieuwd hoe het onderweg zou  zijn, sinds de sneeuwval waren we nog niet buiten het dorp geweest.Het begin ging heel goed, alles was netjes schoon en we konden normaal rijden.
helaas kwamen we daarna op een weg waar het wat minder goed voor elkaar was.
Aan de enorme hopen sneeuw aan de zijkanten,konden we zien dat er zeker wel geschoven was, maar waarschijnlijk was de sneeuw door de harde wind van de afgelopen dag, terug op de weg gewaaid en aangevroren. Al hobbelend en bobbelend vonden we onze weg, het duurde wel een half uur langer dan normaal.
Even lekker de boodschappen ingeslagen en met een hele auto vol weer terug naar huis.
Meteen ook een nieuwe fotocamera gekocht, want de oude is een paar weken geleden overleden en we moesten het doen met de foto's van de mobiel, maar das ook niet alles.
Dus...hier even een fotootje van de kuukjes:
Lekker eigenwijs zijn ze al hoor, als J de kamer inkomt met een stukje kaas, vliegen ze allemaal naar het gaas, of ze dat weten zeg. Leuk om te zien hoe ze groeien en ze worden zo in de huiskamer wel ontzettend tam natuurlijk. Daar zullen we vast nog wel plezier aan gaan beleven en dan bedoel ik niet tijdens het eten ;-)

2 opmerkingen:

 1. ze zijn inderdaad binnen de korstekeren hand tam en komen ze gezellig bij je zitten.
  Zeker als je een koekje bij de koffie hebt.
  weet je inmiddels al wat het zijn aan de uiteinden van de veertjes kun je het zien.
  zoek maar op you tube naar sexen van kuikens.
  waarschijnlijk zijn ze nog te klein en hebben ze nog geen veertjes.
  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Begrijp ik het goed dat de kuikens verhuisd zijn naar de kamer? Wat leuk om te zien hoe snel ze veranderen, eerst waren ze allemaal zachtgeel en nu zie je al kleurverschillen. Ze zien er heel eigenwijs uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen