maandag 6 februari 2012

Hongaarse sneeuwfans.

's Morgens is het heel spannend. Omdat hier voor ieder raam en deur een luik zit, voel je je helemaal afgesloten van de buitenwereld. Je hoort geen geluiden van buiten en er komt geen straaltje licht naar binnen. Daar is het uiteindelijk natuurlijk voor bedoeld, in de zomer kan het hier rustig 35 graden zijn en wanneer je dan zorgt dat de luiken allemaal dicht zijn, blijft het onvoorstelbaar koel binnen.
En nu proberen we de kou buiten te sluiten, das een heel stuk moeilijker trouwens, maar het lukt aardig.
De sneeuw was wel voorspeld, maar ja, ik denk altijd: eerst zien, dan geloven.
In Nederland en ook overal in Hongarije, sneeuwde het dat het een lieve lust was en hier bij ons....geen vlokje! Beetje jaloers was ik wel. Maar dan toch, zaterdagochtend kwam ik uit bed, de luiken open en ja...Witte Wereld! geweldig. Het sneeuwde de hele dag door, dus zondagochtend weer spannend en ja hoor, een dubbel pak sneeuw.

De tafel zaterdag:

De tafel zondag:Hier gaat iedereen meteen naar buiten om de stoepen en paden sneeuwvrij te maken.
Dus wij natuurlijk ook, we willen er wel graag bijhoren natuurlijk. En het gaf iets gezelligs, iets samenzweerderigs, iedereen dik ingepakt met scheppen en bezems, het weer werkte natuurlijk ook erg mee, wel koud maar volop zon dus iedereen druk doende met zijn pad/stoep.
Onder honden heb je ook fans van sneeuw en sneeuwhaters, net als bij mensen. Pien vond het geweldig, ze rende in de sneeuw, deed af en toe een mol na en liep met haar teckelige puntneus onder de sneeuw door, wat een heel komisch gezicht was.Amstel vind het ook wel leuk, dus die rende wel mee. Buck niet. Buckler houdt van warme houtkachels mèt een kleedje waar hij zich dan heel behendig helemaal inrolt. Een diepe zucht met knorrend geluid van tevredenheid komt dan iedere 10 minuten onder het kleedje vandaan.

Maar omdat we allemaal naar buiten gingen, ging hij ook maar mee. Ik was druk aan het scheppen, toen ik ineens een gepiep hoorde...Buckler was ingesneeuwd en kon er niet meer uit. Nadat ik hem 'gered' had, heb ik m maar naar binnen gedragen om te ontdooien voor de kachel op zijn kleedje, je moet tenslotte niet alles willen, sommige honden zijn nou eenmaal niet gebouwd om in de sneeuw te lopen....

3 opmerkingen:

 1. Winter in Hongarije! Wat fijn voor jullie, dat je dat nu ook mag meemaken! Wij zijn nog nooit met sneeuw in Torvaj geweest... Maar die grappige teckels van jou, haha. En hoe is het met de ganzen, lopen die door de sneeuw, of hebben ze er een hekel aan, net als mijn kippen? En jullie kippen, oeps heb je eigenlijk nog wel kippen, of zijn ze allemaal opgegeten?
  Ik houd het weerbericht bij van Kaposvár, Sint-Oedenrode en Boras, dat is in Zweden dichtbij mijn broertje. Maar vanmorgen was het bij jullie het koudst van alledrie! En dat is al vaker geweest de afgelopen week.
  Groetjes vanuit een eveneens verrekes koud Rooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee marti, de ganzen vinden het niks, die blijven binnen en kippen die hebben we niet meer,in maart weer....
  Het is hier in de winter net zo heerlijk als in de zomer...;-)groetjes terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Linda, ziet er allemaal mooi uit die sneeuw. Erg koud natuurlijk maar daar is wat tegen te doen. Lekker de kachel aan. Een lekkere borrel erbij en je komt er wel doorheen. Wat de honden betreft, die vinden het prachtig. Althans die halve teckel van ons vind het prachtig. En met het zonnetje erbij krijg je prachtige foto's. Heel veel plezier van het winterse weer. Groetjes Von (ook uit een koud Kootwijk)

  BeantwoordenVerwijderen