woensdag 16 november 2011

Matpartij

verdachte in de zaak; matpartij!


Amstel, de blonde ruwhaar, is een hele lieve,goeie hond, die veel te vaak over zich heen laat lopen.
Hij was er het eerst en hij is de roedelleider, de baas van de groep.
Maar Buckler, de kleine zwarte, ook een reu, vindt eigenlijk dat híj de baas is. En zo af en toe, één of twee keer per jaar, loopt dat uit op ruzie. En dat is alleen maar te danken aan het feit, dat Amstel meestal de wijste is van de twee, Buckler daagt hem regelmatig uit.

Gisteren was het weer eens zover, het vrouwtje ging een dutje doen,lekker dvd-tje kijken en de teckies gingen gezellig mee. Want hier mag dat allemaal, wat je noemt: een hondenleven! Met zijn allen in het grote bed, helemaal geweldig vinden ze dat. Maar... Buckler wil naast het vrouwtje liggen en Amstel eigenlijk ook,maar hij laat het altijd maar begaan. Ik merkte, achteraf bekeken, al iets van wrijving, Amstel was heel nerveus, zat te trillen en ik dacht eigenlijk dat hij moest plassen, dus hup, naar buiten met de hele meute.

Ik keek nog even naar ze, omdat ik nieuwsgierig was of het nou de hoge nood was, toen ik zag dat Buckler bij het naar buiten lopen even een klein hapje in Amstel zijn kuitje deed. En toen was de maat vol, Amstel dook erbovenop en het werd een echte ouderwetse matpartij, waarbij Buckler, uiteraard en terecht, het onderspit delft. Het vervelende is dat Pien zich er dan ook mee meent te moeten bemoeien, dus die dook er ook bovenop en het kostte best wat moeite om ze uit elkaar te halen, vooral omdat ze, zodra ik ze los liet, ze elkaar opnieuw in de haren vlogen. Het was een vreselijk gekrijs van Buckler, waar ik niet meteen van onder de indruk was, want Buckler is een ontzettende drama-queen en hij heeft echt zijn carriere als 'Goede tijden,slechte tijden-acteer-talent van het jaar', misgelopen.
Maar hij bleek toch wel flink last van zijn pootje te hebben . Een paar wondjes, Amstel ook, maar verder lijkt het mee te vallen en komen we met de schrik vrij. Desalniettemin  heeft het de hele avond geduurd, voordat Buck weer een beetje rustig was.....voorlopig hebben we het weer gehad, de strijd om de macht......
het slachtoffer

Oh, wat ben ik toch zielig

..en oh,wat kijk ik hier gemeen....

4 opmerkingen:

 1. Oh wat een verhaal en wat een prachtige foto's. Buckler kijkt heel zielig inderdaad, terwijl hij toch eigenlijk begonnen is met dat kleine bijtje....en tekje numer 4, waar was die?
  D blijft het ook proberen, ook niet zo vaak gelukkig..
  Hoop dat het vandaag allemaal weer rustig is, sterkte met de zielige pootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hee katinka,
  nou,vanochtend kon het slachtoffer weer gewoon lopen hoor,niks aan de hand.
  en Fanta bemoeit zich nooit ergens mee,dat is ook wel een beetje mijn liefste schat.
  ja,het schijnt erbij te horen he, zo af en toe een vechtpartijtje om de rangorde.wij hebben het voorlopig weer gehad, ze zijn weer poeslief tegen elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha wat een grappige hondjes heb je toch! Stelletje eigenwijze teckels :-) Ik vind Amstel wel een echte macho op die foto! Keileuk!
  groetjes uit een koud Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb weer genoten van je blog. Je beleeft heel wat daar. Ben je nooit bang als ze elkaar in de haren vliegen dat ze jou per ongeluk bijten. En dan die foto van Amstel.Hij kijkt of hij wil zeggen. Zo dat heb ik toch maar weer mooi gedaan .haha

  BeantwoordenVerwijderen