dinsdag 8 november 2011

Luxe

Hier in Hongarije in ons dorp, kun je je aan laten sluiten op gas. Een paar Nederlanders hebben dat gedaan, wij niet. Ten eerste omdat we er dachten alleen in de zomer te zijn, nooit gedacht dat we er zoveel tijd door zouden kunnen brengen. Ten tweede omdat het natuurlijk best prijzig is, hier zeker in verhouding tot de rest. En nu we er wat langer zitten merken we, dat we het prima redden op de Hongaarse manier, met een houtkachel, een houtoven en flessengas. Op de barbecue hadden we ook een gasfles en van de zomer kookte ik daarop. Maar vervelend wordt het, wanneer het een dag regende, maar er voor de volgende dag 35 graden voorspeld werd. Want dan wil je ook je houtkachel niet aanmaken, tenminste, ik niet, jan wel, ik heb hem een paar keer tegen moeten houden, want die vindt vuurtje stoken zoooooo gezellig.

Dus zo kon het gebeuren dat ik in de stromende regen eten stond te koken op het terras.
Ik wilde dus wel graag een gasfles met een kookplaatje in de keuken.

En kijk, gisteren is dat gerealiseerd, een uitbreiding van mijn keukenblok met daarop een gasstel, helemaal blij ben ik ermee, het is een antiek gasstel wat ik vorig jaar een keer op marktplaats heb gekocht. Past dus helemaal in de sfeer.

Nu gaat J het nog betegelen, want dat is ook op de lange baan geschoven, mooi klusje voor een regenachtige dag. Maar voorlopig ben ik helemaal blij met mijn nieuwe aanwinst.


Ik heb nu dus een hoekkeuken,haha....

3 opmerkingen:

 1. Leuk een hoekkeuken! Kun je lekker droog en warm koken en je huis ruikt lekker naar gulyás.
  Volgens mij doe je best lang met zo'n fles.
  Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind Jan vuurtje stoken ook zo leuk. Wij hadden hier vanmiddag een heel kampvuur gelukkig ging de rook bergwaarts en niet richting huis.
  Ik ben benieuwd welke tegeltjes je hebt.Komen ze ook achter je gasstel?
  Hier heeft denk ik het hele dorp aardgas maar dat werd ook nogal prijzig en op flessengas koken gaat prima. En je doet ontzettend lang met zo'n fles.
  Oeps nog meer rook . Cor heeft bladeren op zijn vuurtje gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja truus, het zijn en blijven net kleine kinderen he, die mannen.
  Wij gaan de tegels uit het andere huis gebruiken, degene die we ook in de pizza oven hebben gebruikt.daar hebben we er namelijk nog heel veel van....en ja, ze komen ook achter mijn gasstel en ook achter de houtoven.

  is cor al door de bladeren heen????

  BeantwoordenVerwijderen